Ga naar hoofdinhoud

Wulff: ‘Voor de Hamburger Derby werken we aan plan B, C en D’

Nisse Lüneburg hier met Calle Cool bij Hamburger Derby Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Overal ter wereld worden er internationale wedstrijden afgeblazen, maar de organisatie van de spring- en dressuur Derby in Hamburg wil dat het 100-jarig jubileum doorgang vindt. Organisator Volker Wulff heeft vanwege het coronavirus ook andere scenario's klaarliggen. ''We werken sinds het uitbreken van de coronacrisis op volle kracht aan de plannen B, C en D.'' Het grote concours in Hamburg zou plaatsvinden van 20 tot 24 mei.

Wulff: ”Uiteraard willen we ons op elk scenario zo goed mogelijk voorbereiden en dat vergt veel werk en tijd. De organisatie is bijna dagelijks in gesprek met de stad Hamburg over de situatie van sportevenementen. Op dit moment is 30 april 2020 nog steeds de deadline voor het verbod op evenementen. Er zijn geen verdere beperkingen.”

Gezondheid heeft hoogste prioriteit

De oorspronkelijke datum voor de derby wordt van dag tot dag minder waarschijnlijk op basis van de huidige stand van zaken. We kunnen pas met Pasen een definitieve uitspraak doen over een verschuiving van het evenement in 2020 of 2021. Het belangrijkste is dat de gezondheid van onze partners, bezoekers, ruiters, paarden en onze medewerkers de hoogste prioriteit heeft”, aldus Wulff.

Vrede en voorzichtigheid

Ik zou willen dat vrede en voorzichtigheid de overhand krijgen in deze zeer moeilijke tijd. Ik ben er zeker van, dat als deze crisis voorbij is, we het leven van alledag met nog meer plezier zullen beleven. Ik ben blij om opnieuw een paardensportevenement te organiseren met onze partners. Als de derby wordt uitgesteld, zullen we zeker een oplossing vinden voor de situatie van de reeds verkochte tickets”, aldus de concoursdirecteur.

Bron: Horses.nl/St-Georg/Facebook

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook