Ga naar hoofdinhoud

Cross in Pau kost het leven van Boyd Martins’ Cracker Jack

De cross op de viersterren eventingwedstrijd Etoiles de Pau is fataal afgelopen voor het paard Cracker Jack van Boyd Martin (VS). De combinatie kwam vlak voor de finish ten val tussen twee hindernissen en werd vervolgens naar een kliniek gebracht. Daar bleek dat Cracker Jack zoveel breuken had opgelopen dat hij niet meer gered kon worden.

Zijn berijder Boyd Martin reageerde aangeslagen: ‘Het leek alsof hij een galopsprong miste. Ik hoorde het kraken en wist meteen dat er iets goed fout zat.’ Boyd Martin werd dit jaar nog zevende in Kentucky met de veertienjarige Cracker Jack.

Vrouwen in vorm

De cross country was vandaag met name voor de amazones goed verlopen: bij de eerste tien eindigden zeven vrouwen, maar op de eerste plaats stond dan toch weer een ruiter, Astier Nicolas. Hij nam de leiding met Molakai. De combinatie staat na de dressuur en de cross op 43,1 punten. De Francaise Gwendolen Fer ging met Romantic Love als tweede over de eindstreep en staat op 45,1 punten.

Veel uitvallers

Ook al was het terrein uitstekend en deden de beste ruiters van de wereld mee, van de 62 deelnemers haalden slechts 39 de finish. Menigeen kreeg onderweg problemen op het technisch hoogstaande hindernissen. Mark Todd viel bijvoorbeeld uit, ook Andrew Nicholson moest opgeven en datzelfde gold voor Maxime Livio.

Vooralsnog wordt de wereldranglijst nog steeds aangevoerd door de Duitser Michael Jung.

 

Klik hier voor de uitslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook