Ga naar hoofdinhoud

CSI Lummen van de agenda door financieel tekort

Peter Postelmans.
Een van de belangrijkste concoursen van België, de CSI Lummen op het prachtige terrein van Peter Postelmans, zal volgend jaar niet meer gehouden worden. Postelmans trekt zich terug vanwege financiële problemen. Op het CSI Lummen werd in mei dit jaar nog de Landenprijs verreden.

Het CSI Lummen maakte deel uit van de Springtour, een serie wedstrijden ter voorbereiding op het buitenseizoen, die door Postelmans was bedacht. Het unieke concept bleek een schot in de roos: wedstrijden met ruim 1.000 paarden.

Divisie I wedstrijden

Postelmans slaagde erin om met de Springtour toe te treden tot de Divisie I wedstrijden. Daarvan zijn er wereldwijd maar acht. Zo’n wedstrijd heeft een begroting van 2,3 miljoen euro.

Minder inschrijvingen

De afgelopen jaren kwamen er steeds meer wedstrijden van ongeveer hetzelfde kaliber als CSI Lummen. Het aantal inschrijvingen liep drastisch terug. ‘Het is een publiek geheim dat de Springtour de CSI Lummen overeind hield”, zei Peter Postelmans aangeslagen. “We komen 20 procent tekort. We hebben met verschillende investeerders gepraat maar zonder resultaat. De CSI Lummen is mijn levenswerk. Het valt mij heel zwaar dat we niet meer door kunnen gaan. Vorig jaar hebben we nog nieuwe pistes aangelegd. En dit jaar was de Landenprijs de beste ooit.”

 

Lees verder Equnews Belgium

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.