Ga naar hoofdinhoud

CSI de Peelbergen herpakt zich na noodweer

Equestrian Centre de Peelbergen © Horsecooper

Door het noodweer van donderdagnacht stonden de buitenpistes van het Equestrian Centre de Peelbergen vrijdagochtend blank, maar konden snel terug in originele staat gebracht worden om de competities te hervatten. Rianne Nalis reed zich als enige voor Nederland naar een podiumplaats, waar de overige zeges door buitenlandse combinaties opgeëist werden. Malin Parmler stond net als gister vooraan in de prijsuitreiking.

In de hoofdrubriek van de dag kwamen 115 deelnemers aan de start. In de Hansen Dranken Prix over 1.45m ging de overwinning naar de Zweedse Linn Zakariasson met Ugaulin du Bosquetiau (v. Kasmir van het Schuttershof) en de Neder-Zweedse Malin Parmler met de door Stal Hendrix gefokte Dagma. “Dagma denkt dat ze de grootste van het deelnemersveld is”, vertelt Parmler in vloeiend Nederlands over de kleine merrie van Tangelo van de Zuuthoeve. De Zweedse vestigde zich ruim tien jaar geleden in Nederland en runt in Mierlo een stal met haar partner Marcel Groen. “Dagma is misschien wel de kleinste van alle starts, maar ze is echt een leeuw in de piste. Ze is pas acht, maar springt zoveel topklasseringen bij elkaar. Ik rijd haar nu bijna een jaar en ze ontwikkelt zich voorbeeldig. Gister stonden we vooraan in het direct op tijd en nu weer een nette tweede plaats in het twee fasen, dat stemt heel positief. Ik vind het ook mooi dat een Limburgs gefokt paard het hier dan zo goed doet. Voor de rest van het weekend hoop ik dat mijn andere paarden ook mooie resultaten behalen, maar ook dat het weer goed blijft. Zoals de organisatie het gister en vanmorgen opgepakt heeft, heb ik respect voor. Alles is hier perfect geregeld, zowel de parcoursen als de voorzieningen voor de paarden en de ruiters”, sluit Parmler af.

In zege in de tweesterren Small Tour over 1.35m viel in handen van de Ierse Max O’Reilly met EscudoI-nakomeling Enigma. Hij bleef Anne-Liza Makkinga met Numero Uno-merrie Celena nipt voor. De derde plaats werd ingenomen door Liza Tiebot met Winchester (v. Guidam). In de CSI1* Big Tour kwamen er 110 deelnemers aan de start, waarvan de winst gedeeld werd tussen Rianne Nalis en de Griekse Paola Martini. De pas 15-jarige Martini wist als enigste foutloos onder 28 seconden te klokken in de proef over 1.30m. Met 27.30 op de chronometer zegevierde ze met Skippy II-nazaat Cleopatra VI. Nalis bracht Aninn (v. Burggraaf) aan de start en finishte in een tijd van 28.36 seconden. Het 1.20m werd gewonnen door de Belgische Laura Mathy met  KWPN-merrie Willowy (v. Hors La Loi II).

Voor de volledige uitslagen, klik hier.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook