Ga naar hoofdinhoud

Dark President pakt fraaie zege in zwaarste klasse

De overwinning in de klasse Z-ZZ-Licht-ZZ-Zwaar van de Isah Hengstencompetitie werd zojuist een prooi voor Marieke van der Putten en Dark President D&R. De verschillen waren in het sfeervolle Paardensportcentrum Den Goubergh heel klein, maar de zoon van Wynton kon absoluut overtuigen en liet Dark Pleasure (v. Ufo), gereden door Gerdine Maree, achter zich. Desperado en Emmelie Scholtens eindigden op de derde plaats.

In Ermelo was Dark President onder Hans Peter Minderhoud al een opvallende verschijning. De hengst van de President Stables ging nu weer met veel power en expressie door de baan, maar het gereden zijn was nog beter omdat Marieke van der Putten de hengst mooi op lengte kon houden. De teller bleef stilstaan op 84,5, na een fraaie cijferlijst met veel 8,5-en en een 9 voor algemene indruk. “Wij denken dat dit paard zich goed laat rijden en zelf ook graag wil werken”, aldus juryvoorzitter Gert van den Hoorn.

Met slechts een half punt verschil legde Dark Pleasure (Ufo x Métall) beslag op de tweede plaats. Onder Gerdine Maree blonk de hengst uit in rittigkeit en lichtvoetigheid. De hengst kreeg een 9 voor gedragenheid en souplesse en een 9 voor algemene indruk.

De winnaar van Ermelo, Vivaldi-zoon Desperado, kwam nu onder Emmelie Scholtens niet verder dan de derde plaats (83,5). Liep de hengst twee weken geleden nog op Z-2-niveau, nu liet Emmelie Scholtens in plaats van vliegende, eenvoudige wissels zien. De stap scoorde met een 9 het hoogste cijfer. Charmeur eindigde onder Madeleine Witte op de vierde plaats. De zevenjarige hengst werd al op ZZ-Zwaar-niveau voorgesteld. Juist vanwege dit niveau wilde de jury meer verzameling en een meer gezet beeld zien (80,5). Op grotere afstand volgden ex aequo op de vijfde plaats (77) de hengsten Diego (v. Negro), gereden door Diederik van Silfhout en de eerder door Jonna Schelstraete gereden Chicago, nu onder zijn nieuwe ruiter Robin van Lierop.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook