Dave Young nieuwe bondscoach reining - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Dave Young nieuwe bondscoach reining

Foto Lonneke Ruesink
Dave Young is de nieuwe bondscoach voor de discipline reining. De geboren Canadees is zelf een succesvol ruiter en hij runt samen met zijn vrouw Rieky een trainingscentrum voor westernriding. Young is de opvolger van Caspar de Jonge, die zijn drukke werkzaamheden niet langer kon combineren.

Dave Young was lid van het Canadese reiningteam dat op het WK in 2008 op de zesde plaats eindigde. Hij is een veelgevraagd jurylid bij de FEI, NRHA en AQHA in zowel Europa als de rest van de wereld. Dave fungeerde als steward op de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera. Bij de FEI is Young aangesteld als technical delegate. Ook is Young een van de drijvende krachten achter de opzet en organisatie van de reining in Nederland.

Dave Young groeide op in Canada op het vleesveebedrijf van zijn ouders. Pas op latere leeftijd werd hij met het paardenvirus besmet. Daarvoor was hij een succesvol ijshockeyspeler, maakte deel uit van het Canadese Nationale team en was professioneel motorcrosser. Hij trainde en werkte met de beste reining trainers van Canada en Amerika die de basis vormden voor het zijn latere successen in de sport.

De KNHS meldt blij te zijn dat Dave Young bereid is als bondscoach te gaan functioneren. “Zijn ervaring en expertise werken inspirerend op het huidige kader”, aldus de KNHS. Scheidend bondscoach Caspar de Jonge werd geconfronteerd met te drukke eigen werkzaamheden waardoor hij naar eigen zeggen niet de kwaliteit kon leveren richting de Wereldruiterspelen volgend jaar in Normandië.

Bron: Horses / KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook