‘Death of a Race Horse’ vertaald en in DWDD

Met de kop ‘Death of a Race Horse’ verscheen op 29 juli 1949 een artikel van de hand van journalist W.C. Heinz in The Sun. Dit verslag van een doodnormale race op woensdagmiddag verwerd tot een literaire klassieker en werd door de jaren heen opgenomen in meer dan vijftig bloemlezingen. De Wereld Draait Door liet de klassieker vertalen en in de uitzending van gisteren werd ‘Dood van een renpaard’ voorgedragen. 

In de uitzending van De Wereld Draait Door sprak Michel van Egmond, de schrijver van onder andere de boeken Kieft en Gijp, vol ontzag over W.C. Heinz, die behoorde tot de beste sportjournalisten van zijn tijd. “Dit was eigenlijk een doodnormaal sportverslag, maar tegelijkertijd een literair meesterwerk. Een geweldig kort verhaal.”

Het verhaal ‘Death of a Race Horse’ is vertaald door Gerda Baardman. Het verhaal werd voorgedragen door Tom Jansen. Aimée de Jongh heeft hierbij de animatie gemaakt en Gijs Alkemade was verantwoordelijk voor de audiodesign.


Bron: DWDD/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.