Ga naar hoofdinhoud

Deens dressuurteam in de strijd voor Sporttitel van het Jaar 2022

Het gouden Deense team viert de overwinning. Vlnr: Cathrine Laudrup - Dufour, Carina Cassoe Krüth, Daniel Bachmann Andersen en Nanna Merrald Rasmussen. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het Deense dressuurteam is de derde en laatste finalist voor de Sporttitel van het Jaar 2022. Eerder nomineerde de Deense Sportfederatie de Tour de France-winnaar Jonas Vingegaard en badmintonspeler Viktor Axelsen, die dit jaar WK-goud won. De Sporttitel van het Jaar is de meest prestigieuze onderscheiding van alle Deense sportprijzen.

“Het wereldkampioenschap is één van de grootste sportevenementen die op Deense bodem gehouden is en de Deense dressuurruiters hebben voor eigen publiek een fantastische prestatie geleverd. Nanna Skodborg Merrald, Carina Cassøe Krüth, Daniel Bachmann Andersen en Cathrine Laudrup-Dufour hebben met hun gouden medaille geschiedenis geschreven. Daarom hebben ze het verdiend om één van de drie finalisten voor de Sporttitel van het Jaar 2022 te zijn”, aldus Lars Krarup.

De Sporttitel van het Jaar is waarschijnlijk de meest prestigieuze onderscheiding van alle Deense sportprijzen. In de jurycommissie zitten onder andere ZHK kroonprins Frederik, de minister van Cultuur, Michael Laudrup en Camilla Martin.

Bron: Ridehesten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.