Ga naar hoofdinhoud

Definitief einde van SGW Princenhage na uitspraak hoger beroep

Foto Lonneke Ruesink

Naar aanleiding van de uitspraak van het gerechtshof in het hoger beroep inzake de kwestie van de dood van het paard van de Belg Patrick Bogaert tijdens de SGW Princenhage, heeft de Paardensportvereniging Princenhage via een persbericht laten weten dat het evenement definitief geschrapt wordt van de de kalender.

In het persbericht schrijft PSV Princenhage:

“De uitspraak in het hoger beroep en de houding van de KNHS hebben ons doen besluiten SGW Princenhage voor 2014 en alle jaren daarna van de wedstrijdkalender te halen. Als vrijwilligersorganisatie kunnen en willen wij de verantwoordelijkheid niet op ons nemen voor iets waarover wij reglementair gezien geen zeggenschap hebben, namelijk de correctheid van de crosshindernissen.

Voor ons stopt het hier. Maar wij willen andere wedstrijdorganisaties op het hart drukken bij de KNHS aan te kloppen en af te dwingen dat hier iets aan gedaan wordt. En dan blijft het hopelijk niet bij alleen maar toezeggingen, maar komen er constructieve, beschreven, duidelijke richtlijnen waarbij zowel de ruiters als de organisaties helder krijgen wie welke verantwoordelijkheden draagt. De toekomst van onze sport is hiervan afhankelijk.”

Bron PSV Princenhage

5 reacties op “Definitief einde van SGW Princenhage na uitspraak hoger beroep

 • Ingrid Heys

  Laat de KNHS de boete betalen en er iets aan doen/regelen of centraal (kunnen laten) verzekeren.
  Al die wedstrijden worden onder auspicien van de KNHS georganiseerd!
  Dan komen ze echt voor hun leden op.

 • Miranda

  Is dat niet heel raar? Ik ken niet het hele verhaal, maar ik denk dan: het komt voor dat er paarden verongelukken bij eventing. Verantwoordelijkheid nemen, kritisch kijken, maatregelen treffen en dan weer verder.

 • Anna

  De technisch gedelegeerde, die aangewezen is door de KNHS, heeft de hindernis niet afgekeurd, en dus goedgekeurd. Laat de KNHS haar verantwoordelijkheid nemen.

  Verder is het toch wel vreemd dat niet de dierenactivisten voor het einde van de eventingsport zorgen, maar juist de deelnemers aan die sport. Op deze manier heb je geen vijanden nodig!

 • Jan Schrik

  Als de KNHS hun verantwoording op tijd zou hebben genomen had het niet zo ver hoeven komen,hiermee is er na Vrouwenpolder weer een mooie wedstrijd om zeep geholpen. Wat zijn de gevolgen voor de enkele in Brabant nog over gebleven wedstrijdgevende verenigingen? Hopelijk gaat de KNHS snel contact zoeken en een en ander naar behoren regelen, anders worden deelnemers verplicht (zoals als een aantal doen)om naar een Belgische vereniging te gaan om hun sport te kunnen blijven uitoefenen.

  Jan Schrik

 • EMMY

  Gewoon jammer, Wat doen de overkoepelende instanties hier aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook