Ga naar hoofdinhoud

Den Ham Blue R is groot veld te sterk af

Tom Brinkman met Den Ham Blue R
Foto Rick Helmink

Niet minder dan dertig vierjarige springhengsten verschenen vanavond in Roosendaal aan de start van de klasse L van de GMB-hengstencompetitie. In dit grote en kwalitatief goede veld stak één combinatie er toch duidelijk bovenuit: Den Ham Blue R gereden door Tom Brinkman.

Lekker vlot voorwaarts rijdend hoefde Brinkman niet te vrezen voor een paaltje. De razendvlug van de grond verende Den Ham Blue R keek heel goed mee. “Op de hindernis waar veel paarden slecht op sprongen deed hij nog eens extra z’n best”, aldus jurylid Teus van de Brink, die de jonge springpaarden samen met Piet Raijmakers sr. beordeelde.

De tweede plaats was voor Don Sandrino en Leon Kuijpers. Ook deze zoon van Sandro Boy kon vertrouwen op zijn natuurlijke kwaliteiten, maar de fijne rijderij van de eerste manche liet het in de tweede ronde wat afweten. Met 49,5 punten moest de winnaar van Enschede afstand bewaren tot winnaar Den Ham Blue R, die 50,4 punten verzamelde.

Eén van de grootste talenten eindigde op de derde plaats. Net als in Enschede ketste Ideaal (v. Andiamo) als een stuiterbal van de grond. Steeds weer gaf de hengst van amazone Manon van Hees extra veel reactie (47,9). De vierde prijs was voor Dantos HBC, die zich onder Patrick Lemmen in de tweede manche opwaardeerde en een hele mooie beentechniek liet zien (46,5).

De vijfde plaats (45) werd gedeeld door Don Diablo en Darwin TN, twee hengsten die er volgens de juryleden later in de Grand Prix ook nog wel overheen kunnen. Zevende werd Uloves des Charmes (44), gevolgd door Dortmund HS.

Bron: Horses / De Paardenkrant

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook