Denemarken wil Zuid-Koreaanse Chung Yoo-ra uitleveren

De Deense rechtbank heeft besloten dat de dressuuramazone Chung Yoo-ra uitgeleverd mag worden aan haar thuisland Zuid-Korea. De 21-jarige amazone wordt verdacht van betrokkenheid bij een corruptieschandaal rond de afgezette Zuid-Koreaanse president Park.

Teamgoud

Chung Yoo-ra werd opgeleid in Duitsland en won teamgoud op de Asian Games in 2014. Een van haar toppaarden is momenteel Vitana V, die eerder onder Madeleine Witte en Morgan Barbançon werd uitgebracht in de Zware Tour.

 

Verduistering

Chung Yoo-ra werd in januari gearresteerd in het Deense Aalborg omdat ze door Zuid-Korea werd verdacht van belemmering van de rechtsgang. Momenteel wordt ze er samen met haar moeder Choi Soon-sil, vriendin en vertrouweling van president Park, van beschuldigd dat ze via brievenbusmaatschappijen in Duitsland geld heeft verduisterd.

De amazone ontkent de beschuldigingen en gaat tegen haar uitlevering in beroep bij de Deense rechtbank.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/RTL Nieuws

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.