Ga naar hoofdinhoud

Derde groep levert fantastische hengsten op

De derde groep van vandaag leverde zes hengsten op voor de derde bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring in 's-Hertogenbosch en daaronder bevinden zich een aantal zeer interessante hengsten. Cat.nr. 24 (Baloubet du Rouet x Cantus), cat.nr. 27 (Baloubet du Rouet x Jalisco B) en cat.nr. 228 (Orient Express HDC x Laudanum xx) zijn nu al aanwinsten voor de Nederlandse springpaardenfokkerij.


Nummer 24 is de halfbroer van de KWPN-goedgekeurde internationale springhengst Guccio (ex: Vleut, v. Quick Star) en is een kleinzoon van de legendarische springmerrie Jikke (v. Concorde). De Baloubet du Rouet-zoon heeft een mooi, bloedgemaakt model, galoppeert fantastisch en spring met veel gemak en techniek. Nummer 27 (Baloubet du Rouet x Jalisco B) komt uit één van de beste springlijnen van Frankrijk. Zijn moeder Eolysca sprong op 1,40 m-niveau en de moederlijn van 27 vult in de hengstencatalogus maar liefst drie (!) pagina’s. Onder meer levende legende Itot du Chateau (v. Le Tot de Semilly) komt voort uit de lijn van de zeer goed springende 27. De voshengst kreeg tijdens zijn verrichting éénmaal een springfout en baalde daar zichtbaar van, waarop hij een fantastische reactie toonde.

Eén van de hoogtepunten van deze hengstenkeuring is zonder meer nummer 228 (Orient Express x Laudanum xx), die met veel souplesse beweegt en een hoge mate van intelligentie toont. De kleinzoon van de Grand Prix-springmerrie Fidelite A (v. Arlequin x) sprong met veel overzicht en extra veel reflex.

Doorverwezen hengsten groep drie:

cat.nr. 23 (Balou du Rouet x Hinault)
cat.nr. 24 (Baloubet du Rouet x Cantus)
cat.nr. 26 (Baloubet du Rouet x Quidam de Revel)
cat.nr. 27 (Baloubet du Rouet x Jalisco B)
cat.nr. 228 (Orient Express x Laudanum xx)
cat.nr. 339 (Zapatero VDL x Indoctro)

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.