Ga naar hoofdinhoud

Desperado neemt afstand van Dream Boy

Desperado v Vivaldi, Emmelie Scholtens
Foto Melanie Brevink

Met een 10 voor de galop en 9,5-en voor stap en algemene indruk kwam het winnende resultaat van Desperado in de klasse L van de GMB-hengstencompetitie uit op maar liefst 92,5 punt. Daarmee sloeg amazone Emmelie Scholtens vandaag in Roosendaal een wel heel groot gat naar concurrent Dream Boy, gereden door Gerdine Maree.

In de twee voorgaande afleveringen van de GMB-hengstencompetitie hielden Dream Boy en Desperado elkaar zo ongeveer in evenwicht. De juryleden Mariette Sanders, Karin Nijvelt en Jan Wolfs zagen vandaag echter een klasse verschil tussen beide zonen van Vivaldi. Desperado kreeg liefst zeseneenhalve punt méér dan de goed gedragen bewegende Dream Boy. Het verschil met de voorgaande omlopen was inderdaad dat Desperado vandaag in Roosendaal met meer druk en een behoorlijk aangesloten achterbeen liep. Ruimte en tact in stap en galop waren opnieuw zeer rijkelijk voorhanden.

Achter beide kemphanen van Vivaldi eindigde Don Tango B onder Diederik van Silfhout als derde (84). De broer van Vontango B excelleert in draf, maar kreeg van de jury ook 8,5-en voor galop, gedragenheid en souplesse, algemene indruk en functionaliteit/exterieur. Dorado groeit in de competitie en liep vandaag een hele mooie proef (83 punten, vierde plaats). Veel looplust, souplesse en een goed achterbeen kenmerken deze vos van Krack C die onder Emmelie Scholtens verbetering in de aanleuning liet zien.

De vijfde plaats was voor Dark Pleasure/Gerdine Maree (76,5), gevolgd door Diego/Severo Lopez (74), Didando/Astrid Langeberg (72) en Davinci/José van Haaren (66).

Bron: Horses / De Paardenkrant

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook