Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Algemeen Overleg Paarden positief voor de sector

Als we het zelf niet regelen, dan doet de overheid het voor je. Die conclusie kunnen we trekken na het Algemeen Overleg Paarden, op woensdag 3 oktober in de Tweede Kamer. Zo maakte minister Carola Schouten korte metten met gecoupeerde staarten.

Anderzijds is de minister vooralsnog niet van plan aan de slag te gaan met de door de sectorvertegenwoordigers gewenste eigenaarsregistratie van paarden. Verder lezen over de conclusie van het Algemeen Overleg Paarden kan nu al online.

Bert Romp, de man van het stille succes

Het overlijden van Bert Romp (59), vorige week donderdag, is ingeslagen als een bom. Met grote verslagenheid is gereageerd op het noodlottige ongeval dat een einde maakte aan het leven van een formidabele ruiter en een zeer succesvolle coach. Het Nederlandse team, waarvan Romp zelf van 2000 tot eind 2003 coach was, reed afgelopen weekeinde in de Nations Cup-finale in Barcelona met rouwbanden.

Stijger van de maand: Spielberg

Spielberg (v. Sunny-Boy) kwam met een knal de Nederlandse fokkerij binnen. In zijn eerste dekjaar (2007) kreeg hij direct meer dan 500 merries. En dat zonder een KWPN-dekbrevet. Goedgekeurd bij het KWPN werd hij nooit, maar de mensen rond Spielberg zijn er nog steeds blij mee. “En dat geldt geloof ik ook voor de mensen die een Spielberg hebben”, zegt Henk Nijhof jr, die hem ter dekking aanbiedt.

Fledderus: ‘Veranderingen moeten nu zichtbaar worden’

Begin dit jaar, op 2 januari om precies te zijn, begon Theo Fledderus aan zijn opdracht als interim-directeur van de KNHS. Bijna negen maanden later kreeg hij een aanstelling als algemeen directeur. Wat is er in de tussentijd gebeurd en wat kunnen de leden de komende tijd van hun nieuwe directeur verwachten? De Paardenkrant is meer dan welkom op kantoor voor een gesprek daarover. “Gastvrijheid is één van de zaken waar ik me hard voor maak. Alles wat we doen, doen we voor de leden, dus dat moeten we ook uitdragen.”

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook