Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Almé voor altijd in het hart

“Almé was geen gewoon paard. Hij was van toverdrank samengesteld. Hij had het talent voor de sport en voor de fokkerij, in die tijd nog een ongewone combinatie”, vertelt Le Courtois, Almés voormalig eigenaar én de hoofdspreker op het symposium van de DFBS in Harderwijk. In de Paardenkrant deze week een uitgebreid artikel hierover.

Verder onder meer nabeschouwingen van de hengstenkeuringen van het NRPS en NSPS en een voorbeschouwing op die van het KFPS van komend weekend. Ook staan er uitgebreide verslagen van de hengstencompetitie in Zuidbroek in deze editie van de krant.

In de [email protected] discussiëren Jan Willem Körner, Markus Fuchs en Merel Blom over de zin van eventueel gebruik van de gele (en/of rode) kaart voor springruiters  In de Kettingbrief vertelt Wim Cazemier hoe hij tegen de toekomst van de tuigpaardfokkerij aankijkt. Vertrouwt hij erop dat de tuigpaardfokkerij weer in de lift komt?

Morgen, woensdag, valt de Paardenkrant op de mat, maar online wordt het volledige blad al op dinsdagavond via Horses.nl beschikbaar gesteld. Hieronder een kleine impressie van de inhoud van De Paardenkrant van deze week.

Dennis van den Brink terug in beeld

Winst in de 1,40m Grote Prijs in Lichtenvoorde was er afgelopen zaterdag voor Dennis van den Brink en Belledorane (v. Vermont). De zoon van springpaardenhandelaar Teus van den Brink toog november 2014 met twee paarden richting Marcus Ehning. “In het begin waarschuwde hij me al dat ik aan zijn systeem van rijden moest wennen. Mede daardoor zouden de resultaten een tijdje uitblijven.”

Vraagtekens bij selectiebeleid NRPS-commissie

Op de NRPS Hengstenkeuring in Ermelo werden afgelopen zaterdag alle elf tweede bezichtigingshengsten aangewezen voor de showdag eind januari. Het betreft echter meer een verzameling dan een geselecteerd groepje, aangezien de gewenste kwaliteit slechts bij een handjevol aanwezig was. Zes NRPS-pony’s werden aangewezen voor de showdag. Net als bij de paarden was ook hier het beleid niet zo goed te volgen, aangezien juist twee rastypische ponyhengsten afvielen en een zeer grote variatie aan type overbleef.

Almé-symposium markeert tienjarig DBFS-bestaan

Het tijdperk dat stempelhengst Almé zich levend en wel tussen ons bevond ligt minimaal 25 jaar achter ons. In de fokkerij is zijn invloed desondanks nog steeds ongekend. Als geen ander wist Almé zich als Europese vererver te profileren en dat in een tijdperk waarin de fokkerij een nog veelal regionale aangelegenheid was. Het DBFS (Dutch Breeders Foundation of Show Jumpers) vierde onlangs haar tienjarige bestaan met een symposium over de tijdloze stempelhengst. Voormalig Almé-eigenaar Bernard Le Courtois was hoofdspreker.

Hamer voegt opnieuw een NSPS-titel toe aan CV

Voor de familie Hamer zijn de successen van de afgelopen jaren niet meer op één hand te tellen. Met hun fraai getoiletteerde Shetlandpony’s stegen ze niet alleen regionaal, maar ook op nationaal niveau tot grote hoogte. In oktober wisten ze met Donata van de Garderenshof nog het Nederlands kampioenschap bij de merries in de wacht te slepen. Met de zelfgefokte Da Vincie-H van de Wechterholt (v. Shadow van Drieoka) lukte het afgelopen zaterdag in Mariënheem ook om het kampioenschap grote maat en het algemeen dagkampioenschap bij de hengsten te veroveren.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u rechtsbovenin de website (links van het zoekveld) in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer digitaal in de webshop »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook