Ga naar hoofdinhoud

Deze week … SFN-afdanker pakt WEF Challenge

Update
paardenkrant cover
De Canadese amazone Tiffany Foster won afgelopen weekeinde in Wellington een inloopproef en een driesterren-Grand Prix met een goede bekende: Brighton, nog niet zo lang geleden Beegien SFN geheten. Als zevenjarige was de Contendro II-zoon van fokker Ed Santing niet langer goed genoeg in de ogen van de SFN-selecteurs, ondanks drie opeenvolgende optredens op het WK in Lanaken, waaronder twee finaleplaatsen.


Lees de reacties van onder meer Ed Santing, Jacob Melissen en Egbert Schep in de Paardenkrant die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is. Hieronder een kleine impressie van de inhoud van De Paardenkrant van deze week.

De karakterselectie onder de loep

Op de forumdiscussie ‘KWPN paard 2025’ werd het door alle panelleden benoemd: de nadruk in de fokkerij moet nog meer komen te liggen op het karakter. Het gebruiksgemak, zoals KWPN-directeur Johan Knaap het noemde. Het belangrijkste selectiemoment voor het karakter en de werkwilligheid is bij hengsten het verrichtingsonderzoek. Daarom dook Paardenkrant-Horses.nl de archieven in om uit te zoeken wat het KWPN de fokkers vertelt over het karakter van de geteste hengsten. Conclusie: van de cijferlijsten wordt je niet veel wijzer.

Indoor Brabant: op volle kracht vooruit

Met het plotselinge overlijden van Gerrit Jan Swinkels verloor het bestuur van Indoor Brabant vorig jaar mei een steunpilaar, een vriend en een doorgewinterd voorzitter. Ruim veertig jaar ervaring vervloog bij het heengaan van de ondernemer en pionier, wat de vraag deed rijzen: ‘Wie neemt de teugels over?’ Anky van Grunsven vertelt over de 49e editie van Indoor Brabant “Het is niet zo dat ik mij de baas voel over iedereen. Ik ben meer het gezicht van en het aanspreekpunt voor, dat heet dan voorzitter. Zo zie ik het zelf tenminste”, vertelt de amazone over haar nieuwe rol.

Du Seigneur- en Sitte-fokkerij maken de dienst uit

Op de hoofdkeuring van het SBS stamboek werden afgelopen weekend in Gesves negentien hengsten aan de fokkerij toegevoegd. Zaterdag werden zeven oudere hengsten tot de SBS-fokkerij toegelaten, zondag kwamen daar twaalf driejarigen bij. De ‘Sitte’-fokkerij van stoeterij Horses of Belgium en de ‘Du Seigneur’-fokkerij van stoeterij La Ferme du Seigneur maakten de dienst uit bij de springhengsten. Joop van Uytert had succes bij de dressuurhengsten.

 Kettingbrief: Werk aan de winkel om opleidingen te legaliseren

De Belgische dierenarts Filip Vandenberghe vermeldde in de vorige editie dat hij al enige jaren succesvol samenwerkt met osteopaat Hymne Rydant uit het Belgische Dendermonde. Mede daarom vindt hij het belangrijk dat Hymne Rydant uitlegt hoe zij te werk gaat. Waar zit volgens haar het verschil in opbouwende, helende fysiotherapie thuis bij de revalidatie en training in vergelijking met ondersteunende therapie op de wedstrijden? En hoe probeert Rydant als osteopaat zo dicht mogelijk bij de wetenschap te blijven en overtuigend werk te leveren?

En …

  • KNHS ontvangt per dag honderden ondertekende gedragscodes
  • Na 26 jaar einde aan Moederloze Veulencentrale
  • De paspoorten zijn binnen. Nu de gebruiksaanwijzing nog
  • Marieke van der Putten: ‘El Capone heeft enorm veel in zijn mars’
  • Paardrijdende zussen Van Kollenburg vaste klant op KNHS Kampioenschappen
  • Johan Rockx: ‘Het is gewoon genieten zo’
  • Woklahoma bewijst klasse in Wellington
  • Veel Nederlandse invloed op Z-keuring
  • Stoeterij du Bois slaat nieuwe weg in met Cassanova du Bois
  • etc.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u rechtsbovenin de website (links van het zoekveld) in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook