Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Knopen doorgehakt na laatste WB-kwalificatie

Met een dubbele overwinning in de Wereldbekerkwalificatie op Indoor Brabant liet Hans Peter Minderhoud er afgelopen weekend met Florestan-zoon Glock’s Flirt geen twijfel over bestaan dat ze hun plaats in de Wereldbekerfinale over twee weken in Göteborg verdienen. Diederik van Silfhout plaatste zich na de mooie tweede plaats met Arlando N.O.P. (v. Paddox) ook voor de finale, maar liet direct na afloop weten zijn plaats te laten schieten en zich volledig te focussen op Rio.

Lees meer over onder meer de aanloop naar de wereldbekerfinale én de ‘Road to Rio’ in de Paardenkrant die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is. Hieronder een kleine impressie van de inhoud van De Paardenkrant van deze week.

Willem Greve: ‘Iedereen begint nu over de Olympische Spelen’

Willem Greve en de zelfopgeleide Carambole (v. Cassini) leek de tijd van 42,29 in de barrage van de Grote Prijs in Den Bosch lang voor de ultieme beloning te zorgen. Ze werden derde. “Ik had wel in de gaten dat ik niet de winnende tijd had neergezet”, blikt Greve terug. “Een derde plek is toch geweldig. Ik heb hier rustig naartoe kunnen werken. Vorige week twee lekkere rondjes op de Peelbergen. En hier in Den Bosch sprong hij opnieuw fantastisch. Natuurlijk begint iedereen nu over de Olympische Spelen. Ja, die komen eraan. Maar ik blijf mijn eigen plan trekken. En dan zien we wel of mijn droom werkelijkheid wordt.”

EPTM-topper Imagine mag stam voortzetten

De elegante vosmerrie Imagine (v. Dream Boy) van Anneke en Anton van Ballegooijen uit Gameren liep vorige week op het EPTM-examen in Ermelo met veel houding en balans naar 85,5 punten in de dressuurrichting. Ze werd opgenomen in het stamboek met 85 exterieurpunten en ontving het keurpredicaat. Ze zal dit jaar worden gedekt en naar de CK in Ermelo gaan voor een mogelijke uitzending naar de NMK.

Fijne karakter van de Fries mag nooit op het spel worden gezet

De Bond van Merriehouders Fries ras organiseerde afgelopen zaterdag in Olterterp een symposium met als thema ‘Waar gaan we heen met het Friese paard?’. Belangstellenden en panelleden discussieerden over hoe het Friese paard er in 2028 uit zou moeten zien. Gepleit werd om het ras goed te bewaren en het fijne karakter van de Fries te behouden.

Kettingbrief: ‘Geen inspanning te zwaar’

Judy-Ann Melchior: “Mijn leven is balanceren, het tempo en de timing wordt door de paarden aangegeven. Ik leef met andere woorden volgens de seizoenen van de paarden en momenteel gaat alle aandacht naar de hengsten. Heel die zoektocht, selectie en voorbereiding neemt al snel vijf maanden in beslag. Zangersheide is een stamboek, een stoeterij, een sportstal én een hengstenstation. Al deze componenten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, waarbij topsport de ‘blauwe’ draad is.”

En:

 • ‘Road to Rio steeds duidelijker in zicht’
 • Column Rockx: Wim bepaalt
 • Minderhoud en Van Silfhout klasse apart
 • Van Baalen en Dion Johnson knallen naar 81%
 • Debora Pijpers verkeert in luxepositie
 • Geerink en Robinson doen voorzitter Bathmen te Paard plezier
 • Reed Kessler: ‘Belangrijk om uitgedaagd te worden’
 • Tuigpaardfokkerij KWPN-NA twee licensed-hengsten rijker
 • 45 rijpaardhengsten betrekken stal in Ermelo
 • KWPN’er Harvy kampioen in Zweden
 • etc.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u rechtsbovenin de website (links van het zoekveld) in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook