Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Wake-upcall voor Nederlands eventingteam

Update
Het Nederlandse eventingteam dat vorig jaar zo hoopvol presteerde, startte afgelopen weekend in Fontainebleau het seizoen zeer teleurstellend met de achtste plaats. Duitsland was heer en meester, waarbij Michael Jung de absolute topper blijft met de eerste en tweede plek in de CIC3*.


“Dit is zeker geen droomstart , maar wel een wake-upcall”, reageert bondscoach Martin Lips in de Paardenkrant die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is. Hieronder een impressie van de inhoud van De Paardenkrant van deze week.

Andere topruiters op het WB-podium

Twee ‘andere’ Nederlandse topruiters stonden afgelopen weekend in de spotlights van de mondiale paardensport. Hardwerkende professionals, die het grote podium meestal aan de heel grote namen over moesten laten, pakten in Gothenburg hun plek op het ereschavot: Hans Peter Minderhoud en Harrie Smolders, de nummers één en twee van de Wereldbekerfinales dressuur en springen.

Primeur voor ZZ-kampioen Ernesto Canseco

Hoe later het werd op het Nationaal Hippisch Centrum hoe spannender de ontknopingen afgelopen zaterdag in Ermelo waar de KNHS Kampioenschappen springen werden gehouden. Ernesto Canseco, stalruiter bij VDL Stud, nam met verve revanche in de klasse ZZ. Met Indoctro-dochter Celebrity VDL ging de bescheiden Mexicaan als derde van de vijf barragisten van start na de selectieve tweede manche en pakte de titel in de hoogste klasse.

Tuigpaardmerrie Hirona heerst in Houten

“Zelf gefokt en opgeleid, een applaus voor Antoon Epskamp”, complimenteerde de jury deze fokker, eigenaar en rijder met zijn zeer talentvolle tuigpaardmerrie Hirona. Tweede paasdag werd zij in Houten tot de onbetwiste beste nieuweling verkozen.

Jan en Susan Bouwman gebrand op tandemtitel

Het nieuwe tuigseizoen staat weer voor de deur en dat is het moment om een blik op het vorige seizoen te werpen en eens te kijken naar het nieuwe seizoen. Eén van de succesvolle stallen met onder meer Friese tuigpaarden in 2015, maar ook in de jaren daarvoor, was de Egberdina Hoeve van Jan en Susan Bouwman uit Nijeveen. Hoe kwamen hun successen tot stand?

En:

 • Moeder en dochter Schelstraete samen op concours
 • Boerema overdonderd door onverwachte zege
 • Fasther doet naam en Stal Moerings eer aan
 • Sanne Thijssen en Jelmer Hoekstra redden zich prima in Italië
 • Johnny Pals zit momenteel ‘dik in de paarden’
 • Daphne van Peperstraten weer richting luxepositie
 • Geluk bij een ongeluk voor Wilm Vermeir
 • Maarsbergen mooie binnenkomer voor Megchelenbrink
 • Driemaal raak voor fleurige vos Cetrienes
 • Pilot jureren aangespannen sport getest
 • Jetske van Diphoorn maakt sterke concoursstart
 • etc.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u rechtsbovenin de website (links van het zoekveld) in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook