Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Eigenaresse Handsome O wil getuigen horen

De Noorse paardeneigenaresse Kristen Andresen wil voor de rechtbank van Groningen een groot aantal getuigen horen om vast te stellen dat de kampioen van de hengstenkeuring Handsome O al aan hanentred leed toen zij de Johnson-zoon op 7 februari 2015 voor 300.000 euro kocht op de KWPN Select Sale. Hoofdredacteur Dirk Willem Rosie besteedt er in de Paardenkrant van deze week uitgebreid aandacht aan en ergert zich in zijn column bovendien aan de 'kletskoek' die erover verkocht wordt op internet.

Morgen, woensdag, valt de Paardenkrant op de mat, maar online wordt het volledige blad nu al via Horses.nl beschikbaar gesteld. Hieronder een kleine impressie van wat er deze week nog meer in de Paardenkrant staat.

Bewogen start van WEF en GDF in Wellington

Met het overlijden van Andres Rodriguez en Sophie Walker nog nadreunend in hippisch Wellington, ging ook de start van het Winter Equestrian Festival en het Global Dressage Festival niet zonder slag of stoot. In de eerste week van het twaalf weken durende concours overleed er een paard in de ring, ontsnapte het concoursterrein ternauwernood aan een gevaarlijke tornado en zorgde enorme regenval voor afgelastingen en uitstel van wedstrijden.

Er gebeurden echter ook weer zat interessante dingen in eerste WEF-week. Zo bleek de in België woonachtige Abdel Saïd met twee paarden naar Wellington te zijn afgereisd, werd de door de familie van Straaten uit Den Ham gefokte Andretti S (Corland x Animo) tweede in de WEF-Challenge rubriek op donderdag en waren Jeroen Dubbeldam en Annelies Vorsselmans de hele week aanwezig om hun nieuwe leerlingen, de broers Wilton en Lucas Porter, te begeleiden.

Zoon van concoursmerrie Trudalya naar Den Bosch

De zestienjarige tuigpaardmerrie Trudalya maakte veel furore op de concoursvelden en wordt nu door haar fokker en eigenaar Gerard Lokhorst uit Kamperveen ingezet voor de fokkerij. Haar zoon Inposant bereikte onlangs de tweede bezichtiging in het hengstenselectietraject. Lees het interview met Lokhorst in deze editie van de Paardenkrant.

Gyreina toont veel kracht, balans en techniek in IBOP

“Ik ben heel blij dat ik deze Johnson-dochter heb om de stam mee voort te zetten”, vertelt Ad Timmers nadat Gyreina zaterdag in Panningen een goede IBOP liep. Onder Sharon Loeffen verdiende deze merrie 80,5 punten in de dressuurrichting en werd er tevens ster. “Ze heeft drie super gangen, maar de beste kwaliteit van haar is toch wel dat ze het zo graag allemaal voor Sharon wil doen. Dat is prachtig om te zien.”

‘De Amish hebben altijd een paard nodig’

De Kettingbrief is deze week in handen van Jesse Zehr, die tot de gesloten Amish-geloofsgemeenschap in Noord-Amerika behoort. “Toen we het Nederlandse tuigpaard voor het eerst zagen, waren we onder de indruk van het temperament, de stand van de benen en de hoeven en de natuurlijke beweging in het front en de achterhand. Wij waren op zoek naar iets waar we de buggyhorses, waarmee wij op de weg rijden, mee konden aanparen”, vertelt Zehr.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u rechtsbovenin de website (links van het zoekveld) in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer digitaal in de webshop »

Gerelateerd:
Paardenkrant 1-2016: Deze week … Sport- en fokkerij-jaar 2015 in prijzengeld
Paardenkrant 2-2016: Deze week … Almé voor altijd in het hart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook