Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Meer mooie paarden op BWP Hengstenkeuring

Vorig jaar besloot het BWP ruim hengsten aan te wijzen voor de 3e fase van de Belgische hengstenkeuring. Afgelopen weekend werd op de keuring in Lier die ingeslagen weg gevolgd. Over het algemeen kan gezegd worden dat de BWP-springhengsten er qua model en bewegingen de laatste jaren duidelijk op vooruit zijn gegaan.

Een uitgebreid verslag van de BWP-hengstenkeuring staat in de Paardenkrant nummer 4 van dit jaar. Morgen, woensdag, valt de krant op de mat, maar online wordt het volledige blad nu al via Horses.nl beschikbaar gesteld. Hieronder een kleine impressie van de inhoud van De Paardenkrant van deze week.

Stamboeken moeten wachten op nieuwe paspoorten

Vanaf 1 januari 2016 moesten alle paspoortuitgevende instanties overgaan op het nieuwe paspoort. Alleen bleek dat niet op tijd klaar te zijn. Als gevolg hiervan kan momenteel geen enkel paard voorzien worden van een nieuw paspoort. Dinsdag 19 januari hield het RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) een bijeenkomst voor alle paspoortuitgevende organisaties.

Kabinet wil paardenmarkten niet verbieden

Als het aan staatssecretaris Martijn van Dam (PvdA) ligt, gaat de export van paarden vanaf de zomer via erkende verzamelplaatsen. Dit kan als gevolg hebben dat er vanaf de grote paardenmarkten zoals Elst, Zuidlaren en Hedel paarden al vanaf dit jaar niet meer direct geëxporteerd mogen worden.

Gabriël SMH toont kwaliteiten in GMB-finale

“Ik had meteen een klik met hem, het is een echt Liza-paard”, lacht amazone Liza Tiebot nadat ze zaterdag in Drachten met Gabriël SMH (v. Azteca VDL) de finale van de GMB-competitie voor vierjarige springpaarden won.

Nederlandse Michellino superster in Denemarken

Ferro, Flemmingh en Jazz. Die drie hengsten noemt iedere fokkerijliefhebber als de Nederlandse topverervers in de dressuur. De nummer vijf van de WBFSH-ranking wordt door velen vergeten. Toch is het echt een KWPN’er die deze plaats inneemt. De 25-jarige Michellino (v. Michelangelo) kwam als driejarige vanuit de Achterhoek terecht in Denemarken en groeide uit tot een topvererver.

‘Jonge tuigpaarden moeten mentaal goed blijven’

“De markt in Amerika bestaat voor 75% uit vrouwelijke amateurruiters. Daardoor is er veel vraag naar veilige paarden, maar men zoekt wel naar paarden die genoeg activiteit in de gewrichten en de beweging tonen”, schrijft de Amerikaan Bob Orton in de Kettingbrief. Als trainer van jonge dressuurpaarden werkt Orton veelvuldig met Nederlandse tuigpaarden. “Het allerbelangrijkste in de opleiding is dat de jonge tuigpaarden mentaal goed blijven voor de amateurruiters.”

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u rechtsbovenin de website (links van het zoekveld) in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer digitaal in de webshop »

Gerelateerd:
Deze week in de Paardenkrant 2-2016
Deze week in de Paardenkrant 3-2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook