Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Opvolging staat klaar voor fitte Parzival

Hoewel Jerich Parzival nog altijd in staat is om topscores te lopen, tikte hij 1 januari ook de negentien jaar aan. Dit weekend in Neumünster scoorde hij op zijn oude dag nog ‘even’ bijna 79% in de Kür, een knappe prestatie. Zijn amazone Adelinde Cornelissen vertelt donderdag in de Paardenkrant over hoe ze Parzival fit houdt, maar ook over de opvolging die staat te trappelen op stal.

Donderdag valt de Paardenkrant op de mat. Online wordt het volledige blad nu al via Horses.nl beschikbaar gesteld. Hieronder een kleine impressie van de inhoud van De Paardenkrant van deze week.

Discussie over KWPN-paard van 2025

KWPN-directeur Johan Knaap, hengstenhouders Wiebe-Yde van de Lageweg en Joop van Uytert en dierenarts Leendert-Jan Hofland discussieerden afgelopen donderdag op de Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten over de toekomst van het KWPN-paard en de fokkerij in Nederland. De forumdiscussie leverde interessante thema’s op, vooral door de inbreng van dierenarts Hofland.

Opvolging staat klaar voor fitte Parzival

Naast Parzival heeft Cornelissen vooral veel jong talent op stal staan. KWPN-hengsten Governor (v. Totilas) en Grappa (v. Fidertanz) worden dit jaar vijf en lieten zich onder Cornelissen goed zien in de hengstencompetitie. Daarnaast staan er nog twee familieleden van Parzival op stal: Fleau de Bayan is een volle broer van haar toppaard, en Goodman (Jazz x Lancet) is een kleinzoon van de onlangs overleden merrie Fidora, die voor het moederschap tekende van Parzival en Fleau de Bayan. “En natuurlijk Henkie!”, vult Cornelissen aan. “Dat is echt een heel gaaf paard, ik verwacht veel van hem.”

Spannende strijd om vierde teamplek dressuur

Over zes maanden beginnen de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Voor de dressuur zal vooral de strijd om de vierde teamplek heel spannend worden. De vaste waardes van het dressuurteam, Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Diederik van Silfhout lijken alle drie bijna verzekerd van een teamplek en kunnen eventueel een eigen reservepaard inzetten. Voor teamplek nummer vier zal dicht op de Spelen moeten blijken wie op dat moment de sterkste is.

Opschudding in Warendorf

Het gros van de fokkers in Westfalen is niet zo rouwig om de vermeende corruptie bij het Landgestüt Warendorf. Volgens vele fokkers is het goed dat de bezem er een keer door gaat. Vele Duitse fokkers vragen zich namelijk al langer af wat de meerwaarde – behalve de cultuurhistorische – van de subsidieslurpende instituten is als ze niet kunnen concurreren met de commerciële hengstenhouders.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u rechtsbovenin de website (links van het zoekveld) in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook