Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Ghislain Fouarge van alle blaam gezuiverd

Update
Vijfsterren jurylid Ghislain Fouarge is door de FEI vrijgesproken van alle beschuldigingen in een aanklacht omtrent de jurering van Inessa Merkulova. Frank Kemperman, voorzitter van het FEI-dressuurcomité, had vanochtend contact met Fouarge om mee te delen dat zijn naam van alle blaam is gezuiverd.

Lees de uitgebreide reactie van Ghislain Fouarge in de Paardenkrant die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is. Hieronder een kleine impressie van de inhoud van De Paardenkrant van deze week.

‘De Chirico niet meer dan een Opel Corsa’

MB Equine Consultancy eiste vorige week in kort geding inzage in de boekhouding van Gertjan van Olst. Het kort geding behandelde niet alleen de vraag of Van Olst zichzelf onrechtmatig verrijkt zou hebben, maar ook het functioneren van De Chirico kwam ter sprake. Het paard zou niet voldoen aan de door Al Kahlifa gestelde eisen.Advocaat Mr. Stephan Wensing: “Mijn klant zocht een paard om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Dit wordt door Van Olst toegegeven. Hij stelt zelfs dat aanvankelijk Valegro en Arlando hier voor in beeld waren. Van Olst wist dus waar het paard aan moest voldoen. Dat deed De Chirico niet. Hij had in Rusland één keer Lichte Tour gestart. In vergelijking tot deze paarden was De Chirico niet meer dan een Opel Corsa.”

Marlies van Baalen koningin van de Subtop

Marlies van Baalen was dit weekend in Ermelo grootverdiener. Vijftig procent van de titels op de Subtop Kampioenschappen was dit weekend voor haar. De ene titel sleepte de Brakelse amazone wel wat makkelijker binnen dan de andere. Met haar toekomsttopper Dion Johnson DVB liet Van Baalen er vanaf het eerste binnenkomen geen twijfel over bestaan: hij was dé kampioen in de Lichte Tour.

Jeannette Haazen wil weer terug naar de top

Na een lange periode van afwezigheid keert Jeannette Haazen terug in de Grand Prix. In Dabanos VZH (v. Abanos) heeft ze naar eigen zeggen echt een wereldpaard. Ze windt er geen doekjes om over wat haar doel is. “Mijn droom én mijn doel is om weer bij de top te horen”, zegt ze stellig. Na twee wedstrijden in België zien we Haazen binnenkort ook in Nederland weer in de ring.

Sanne Thijssen pakt hoofdprijs in Mijas

Het werd een lucratief uitstapje voor Stal Thijssen in het Spaanse Mijas. Net als een week eerder trok Sanne Thijssen met Con Quidam RB (v. Quinar) het hoofdnummer naar zich toe. “De reis heeft goed uitgepakt”, reageert vader Leon Thijssen.

Geweldig seizoen voor Harrie Smolders

Springruiter Harrie Smolders is in topvorm, als ruiter én als trainer van de ruiters van Stal Eurohorse van Axel Verlooy. Met vele verschillende paarden dwingt hij hoge klasseringen af op hoog gedoteerde concoursen, ook de afgelopen drie weken in Wellington. En samen met zijn leerlinge Audrey Coulter uit Amerika en leerling en collega Jos Verlooy uit België wist hij zich te kwalificeren voor de Wereldbekerfinale in Gothenburg.

Vernieuwde Duitse test: allemaal brave hengsten

De eerste twee vernieuwde Duitse vijftigdagentesten zitten erop. In Schlieckau liepen 21 dressuurhengsten vorige week woensdag hun eindexamen en in Adelheidsdorf beëindigde hetzelfde aantal springhengsten hun test. Nog niet iedereen in Duitsland is enthousiast over het nieuwe systeem. In de nieuwe testen worden vijf cijfers gegeven voor het karakter. De testleider geeft er drie: voor het interieur, het karakter/temperament en de instelling. De beoordelingscommissie, de jury die punten geeft op de tussen- en eindbeoordeling, geeft er één voor de rittigkeit en datzelfde punt wordt ook nog een keer door de testruiters beoordeeld. Een topidee zou je zeggen. Maar als je de punten uit de test moet geloven, stonden er 42 brave, meewerkende en lieve hengsten in Adelheidsdorf en Schlieckau.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u rechtsbovenin de website (links van het zoekveld) in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook