Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Ehrens: ‘Observatie voor Rio begint binnenkort’

Over precies zes maanden barsten de Olympische Spelen los. Rio de Janeiro moet het decor worden waar de Oranje springequipe de hooggespannen verwachting wil inlossen. Met de Europese en wereldtitel op zak heeft Rob Ehrens zijn waarde als chef d’équipe al bewezen. Al prijkt na de olympisch zilveren teammedaille van Londen nog slechts één hoger doel aan de horizon.

“De echte observatie gaat binnenkort beginnen”, vertelt bondscoach Rob Ehrens in de Paardenkrant die donderdag op de mat valt. Online wordt het volledige blad nu al via Horses.nl beschikbaar gesteld. Hieronder een kleine impressie van de inhoud van De Paardenkrant van deze week.

Van Syrisch kampioen tot oorlogsvluchteling

Vijf maanden geleden arriveerde de Syrische springruiter Abdallah Aljabi in Nederland. Hij overleefde één van de beruchte boottochten van Turkije naar Griekenland en bracht tot verbazing van velen slechts zijn chaps, jodpurs, cap en (rij)kleding mee. Het verhaal komt Henk van den Broek ter ore. “Die jongen moeten we weer op het paard krijgen”, zegt de oud-springinternational. Zo gezegd, zo gedaan.

Landgestüt Warendorf verdacht van zelfverrijking

Met twaalf man sterk stond de politie vorige week woensdag voor de deur van het Landgestüt in Warendorf. Een jaar geleden kreeg de politie een melding van een klokkenluider dat leidinggevenden aan zelfverrijking zouden hebben gedaan. Directrice Susanne Schmitt-Rimkus, 1. Hauptsattelmeister Peter Borggreve en plaatsvervangend directeur Bernhard Gerdemann worden verdacht van het aannemen van geschenken, die samenhangen met reizen naar Qatar. Inmiddels zijn de drie op non-actief gesteld.

Madeleine Witte: ‘Er is niets wat Cennin niet kan’

Madeleine Witte reed er afgelopen vrijdag in de Subtopwedstrijd van De Mortel pas haar tweede Grand Prix-wedstrijd met de getalenteerd, KWPN-gefokte en in onder meer Oldenburg goedgekeurde Cennin (v. Vivaldi) en won met ruime cijfers. Jurylid Jan Peeters was zeer gecharmeerd van het optreden. Hij gaf meerdere negens, waaronder voor de wissels om de pas en de gangen van het paard. De amazone zelf vertelt: “Ik ben me ervan bewust dat Cennin een heel bijzonder paard is. Er is eigenlijk niets wat hij niet kan.”

Discussie over fokken met ouder fokmateriaal

Een merrie die succesvol is geweest in de sport wordt daarna vaak ingezet in de fokkerij. Je zou zeggen dat fokken met zo’n merrie een goed idee is, ze heeft immers haar aanleg voor de sport – het fokdoel – al bewezen. Volgens voormalig voorzitter van de hengstenkeuringscommissie springen Daan Nanning en dierenarts Gerard Berghuis is het verstandig om daar nog een keer over na te denken. Volgens de twee – en zo blijkt ook uit hun analyse van succesvolle sportpaarden – hebben toppers namelijk bijna altijd jonge ouders.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u rechtsbovenin de website (links van het zoekveld) in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook