Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Rob Ehrens: ‘De lat ligt steeds hoger’

Met acht strafpunten in de Nations Cup van Falsterbo deed Nederland afgelopen weekend niet onverdienstelijk mee. Een gedeelde derde plek achter Zweden en Zwitserland stemde Rob Ehrens dan ook tevreden.

“Natuurlijk kom je om te winnen. Al moet je daar tegenwoordig bijna alleen maar nulritten voor laten zien. Voorheen deed je het uitstekend met een keer nul en vier. Nu de lat steeds hoger ligt, is het belang om nul te rijden nog groter geworden”, aldus Rob Ehrens.
Alles over de Nations Cup in Falsterbo is te lezen in volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Strijbosch: ‘Er was altijd iemand van Deurne die ergens aan de touwtjes trok’

Na 47 jaar sloot dé hippisch opleider van Nederland afgelopen week zijn deuren. De enige hippische beroepsopleiding van Nederland ontving ter afscheid oud-studenten, voormalig docenten, instructeurs en overige betrokkenen. De samenkomst onderstreepte hoeveel vakmensen het opleidingsinstituut heeft voortgebracht. De vraag of er ooit een vergelijkbare opleider zal zijn, klonk gedurende de avond herhaaldelijk, maar blijft voorlopig onbeantwoord.

Niels Brussen: ‘Realistisch blijven en hard werken’

Zeven strikken hingen er na afloop van Outdoor Gelderland aan de stalwand van Niels Brussen. Daar keek hij zelf ook wel van op. Want internationaal rijden is geen alledaagse kost voor de hardwerkende springruiter. “Ik sta er zelf ook wel van te kijken. Voor mij had dit weekend niet beter uit kunnen pakken”, blikt Brussen terug.

Gelderland kan sterke groep driejarigen afvaardigen naar NMK

De dressuurrichting op de Centrale Keuring van Gelderland kreeg afgelopen vrijdag in de uitzonderlijk bewegende en gemodelleerde Negro-dochter Iveniz Texel RS2 een overtuigende kampioene. De ‘koningin’ maakte met haar geweldige beweging tot het eind toe de blits en droeg ook in de huldiging deze eretitel met verve. Mede-eigenaar Robin van Lierop noemde de merrie onlangs al ‘een lot uit de loterij’ en in Ermelo maakte de kapitale merrie duidelijk dat RS2 Dressage Centre wellicht de hoofdprijs in handen heeft.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook