Ga naar hoofdinhoud

Diederik van Silfhout en Vorst D rijden dikke A-kaderscore

Diederik van Silfhout en Vorst D. Foto Wendy Scholten
Vanavond werd in Sonnega, naast het ZZ-Zwaar en Prix St. Georges, een kadervormingwedstrijd verreden voor de U25 in handicap met de Grand Prix. Diederik van Silfhout schreef deze rubriek vol overtuiging op zijn naam met Vorst D. De combinatie behaalde een dikke A-kaderscore van 74%. Dominique Filion, die tweede werd met Custom Zadels Wenicienta, bleef net onder de A-kaderscore grens van 71% hangen, net als Lynne Maas die met Zamora als derde eindigde. Romy van der Schaft vormde met Seigneur 10 de beste U25 combinatie. Met haar score van 67,40% eindigde ze als zesde in de gecombineerde U25/Grand Prix.

Diederik van Silfhout en Vorst D waren voor de juryleden als een kers op de taart. Met veel gemak stuurde Van Silfhout zijn vos naar 74%. “Diederik stuurde Vorst zo ontzettend mooi vloeiend door de proef”, complimenteert Monique Peutz. “Voor zijn zigzag appuyement kon ik zelfs een 8,5 geven. Ook de pirouettes waren erg mooi. Al met al zou het hele beeld misschien nog wel meer bergop mogen en zou Vorst er misschien nog een tikje scherper aan mogen staan. Soms oogde het iets voorzichtig. Wel was het een ontzettend mooi beeld. Het zag er allemaal heel simpel en vanzelfsprekend uit. Diederik is een echte vakman en weet als geen ander hoe je een proef moet rijden. Daarom heeft hij ook vast bewust gekozen om misschien niet het onderste uit de kan te willen halen maar vooral een hele safe en solide proef te laten zien en dat is zeker gelukt!”

Snijders wint Prix St. Georges

Ook in de Lichte Tour ging de overwinning naar een ruiter. Rolf Snijders stuurde Wonder DTS naar de koppositie. Slechts 1,5 punt kwam Jolanda de Nekker tekort om Snijders te verslaan. Haar Zamara Sue werd wat wisselend beoordeeld door de twee juryleden en dit puntenverschil van 20,5 punt heeft haar waarschijnlijk de overwinning gekost. Wilmer Lanning eindigde als derde in deze rubriek met De Bonte Drie Ziezo en Daniella Smit mocht zich als vierde opstellen met de getalenteerde Friese merrie Rosa Fan Bangazathe. Deze merrie is door het KFPS ook genomineerd voor Paard van het Jaar 2014.

Magere ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar was de kopgroep magertjes. Zes van de zestien starts kwamen op een winstpunt uit. Tina de Jong won de rubriek met haar stoere springgefokte Alandra J.D. Ze behaalde een score van 62,86%.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees meer in de nieuwste editie van De Paardenkrant.

Bron: Horses/ De Paardenkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook