Ga naar hoofdinhoud

Dieni II fijn showende Kampioen fokmerries Oost

Foto Lonneke Ruesink

Op de Centrale Keuring Gelderland in Ermelo werden ook diverse aangespannen rubrieken verreden, een mooie aanvulling op de keuringsrubrieken. Deze aangespannen rubrieken vonden gedeeltelijk plaats achter op het centrum op de grasbaan naast de zandbaan waar ook de keuringsrubrieken plaats vonden.

De rubriek om het Gelders Kampioenschap aangespannen Fokmerries vond evenals de plaatsing van de kopgroepen van de driejarigen aan de hand en de strijd om het Algemeen Kampioenschap plaats in de hoofdring.

Zeven merries namen er deel aan het Kampioenschap Fokmerries waarbij de kampioen uiteraard wel uit Gelderland moet komen. In het geval van de winnares Dieni II was dat zo. Deze dochter van Unieko liep eigenlijk in handen van Henk Hammers onbedreigd naar deze titel. Haar prachtige gedragen bewegingen worden vanuit de achterhand aangestuurd door een sterke motor. De takt en balans in haar show spreken enorm aan. In het front komt ze mooi terug en zij was een waardig kampioen Oost. Op de Nationale Tuigpaardendag op 17 augustus in Ermelo zullen we vast en zeker weer van haar horen. De arbiter was daarna aanzet. Hij koos voor Ermalia (v.Manno). Lambertus Huckriede was de rijder van deze groot en sterk bewegende vos. Derde werd Dirose (v. Unieko). Lubbert van Oene was de rijder van Dirose die met haar rijke front en haar mooie voorbeengebruik ook een kandidaat voor de tweede plek was hetgeen een arbitrale beslissing ook aangeeft. Vierde van de overrijders werd de Talos-dochter Barana. Freek Saris presenteerde deze chique en mooi gedragen gaande merrie.

De Young Riders sloten met hun rubriek de dag af op een overigens wel wat laat tijdstip in de avond. De jury was er in één keer uit, de beste was Business (v.Vlasco). Demi van Nispen stelde de uiterst chique vos voor. Business showde in handen van deze jeugdige rijdster prachtig. Met extreem veel voorbeengebruik en een super chique front haalde hij de overwinning binnen. Bart Helmus wist met Tobias (v.Milano) ook een aansprekende show te genereren waarbij Tobias steeds ruimer van beweging werd. Hij werd tweede en wist Zilver D (v.Ganges) met Gerrit Westerink voor te blijven. Zilver begon goed maar moest gaandeweg de wedstrijd toegeven wat betreft regelmaat.

Ook de rubriek tweespannen vond in de hoofdring plaats. Henk Hammers heeft Saturday (v.Private Dancer) en Briljant (v.Larix) tot een super bewegend span weten te smeden en de takt en dans in hun show bracht hen de zege. Business en Zilver (v.Ranno) met Lambertus Huckriede werden tweede gevolgd door moeder en zoon Roswitha (v. Manno) en Zomooi (v. Roy M) met Jan Muggen.

Op het grasveld werden eerder op de dag vier rubrieken verreden. De lage limiet met vijf deelnemers werd gewonnen door de veel front makende Cavoro Heidezicht (v. Manno). Lambertus Huckriede stelde deze zeer elegant en lichtvoetig showende vos voor. Diriona (v. Waldemar) showde met veel takt in haar bewegingen en dat maakte dat zij tweede werd voor Elvin (v. Waldemar) met Harry Claassen.

De KWPN hengst Ditisem (v. Roy M) was in handen van Henk Hammers winnaar in de hoge limiet. Moeder Roswitha en volle broer Zomooi waren op deze dag als span van de partij. Ditisem imponeerde geweldig met zijn hele ruime en krachtige bewegingen. In het front komt hij mooi terug. Voor het volmaakte plaatje zou hij misschien nog net even meer bergopwaarts mogen lopen. Daarna volgden Anton (v. Sire) met Nico Kemp en Cherokee (v. Torino) met Lean Vehoeff.

Een best optredende Unaniem (v. Renovo) met Lambertus Huckriede ging op kop in de ereklasse. Zomooi (v. Roy M) met Jan Muggen kon vervolgens Zilver D (v. Ganges) met John Donck voor blijven.

Vier dames waren er waarbij er pech was voor Hanneke van Wessel. Zij had Briljant heel best aan de gang. Een streng raakte echter los en zij moest met een goede klassering in zicht de strijd staken. Oranje was er voor Unaniem met Anneke Huckriede. Fera Muggen werd tweede met Via HJ (v. Roy M) gevolgd door Marianne Bruins met Zambucca (v. Stuurboord).

Bron: Horses/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook