Ga naar hoofdinhoud

Dierenbescherming lanceert actiesite paardenwelzijn

Campagne dierenbescherming paardenwelzijnDe Dierenbescherming start vandaag een nieuwe voorlichtingscampagne ter bevordering van het welzijn van paarden in Nederland. De campagne richt zich vooral op weidegang en eenzaamheid. Bij de actiecampagne hoort ook de lancering van een actiewebsite.

De actiewebsite is voorzien van nieuwsberichten met betrekking tot welzijn van paarden en adviezen om het welzijn te verbeteren. Je vindt hier ook de standpunten van de Dierenbescherming en maatregelen die je kunt nemen bij het ontdekken van misstanden in de paardenhouderij. Je kunt er ook actiematerialen downloaden om het verbeteren van paardenwelzijn te promoten.

In 2008 kreeg de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming 2.210 meldingen van verwaarlozing binnen, ongeveer de helft bleek terecht. De Dierenbescherming denkt dat paardenleed meestal niet ontstaat door bewuste verwaarlozing, maar veelal door gebrek aan kennis bij de eigenaar over de verzorging. 

Bekijk hier de actiewebsite van de Dierenbescherming.

Lees ook:
Anky en Bonfire trappen campagne Dierenbescherming af

Eén reactie op “Dierenbescherming lanceert actiesite paardenwelzijn

  • iones

    Er zijn wat dingen die mij storen aan deze zogenaamde postbusreclame. Er wordt gesteld dat er steeds meer mensen met paarden bij komen en dit zouden de personen zijn die paarden altijd opsluiten. Maar de mensen die erbij komen, verdiepen zich nu juist in paarden. Degenen die ze veel opsluiten zijn vaak van die ouwe mennekes die altijd al paarden hebben gehad en “het altijd al zo deden dus dan zal het wel goed zijn”. Die mentaliteit. Verder zijn er mensen die graag een schuilstal willen voor hun paard, maar deze niet mogen neerzetten omdat de plaatselijke overheidsinstantie lak heeft aan dierenwelzijn. Overigens, als je grote balen stro stapelt en afzet met betongaas en je legt er iets overheen om af te dekken, hebben ze ook een schuilstal en er is geen gemeente die daar iets aan mag doen. Want je mag hout of stro stapelen. En waarom worden juist paardenmensen aangesproken? Waarom niet de vele mensen die hun hond de hele godganse dag in zijn eentje opsluiten en ook honden zijn roedeldieren. Al die broodfokkers die ze in een donker hok stoppen zodat ze geld op moeten leveren, al die mensen die zonodig een waakhond moeten hebben zonder er ook maar iets voor over te hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.