Ga naar hoofdinhoud

Dier&Recht verwijderd van concoursterrein Houten: ‘Ze hebben geen eerlijk verhaal’

Stichting Dier & Recht sprak er afgelopen zaterdag schande van op twitter: dierenbeschermers en pers zouden bruut verwijderd zijn van het concoursterrein in Houten, waar een door de VERT georganiseerd tuigpaardconcours plaatsvond. Horses.nl sprak ook met de VERT.

“Schandalig! Pers en dierenbeschermers van Dier&Recht zijn vandaag bruut verwijderd door de organisatie van het Concours Hippique in Houten. Ze werden gedwongen om gemaakte foto’s en filmbeelden te verwijderen. Probeert de organisatie dierenleed te verbergen?”, twitterde stichting Dier&Recht.

Voorzitter Thomas van der Weiden meldt aan Horses.nl het volgende over het voorval:

‘Als ze een eerlijk verhaal hebben, worden ze eerlijk behandeld’

Voorzitter Thomas van der Weiden van de Bolhoed in Houten lichtte toe: ‘Als ze een eerlijk verhaal hebben, worden ze eerlijk behandeld. Maar die drie mensen van Dier & Recht hebben geen eerlijk verhaal. Het is zo duidelijk als wat dat ze alleen momenten proberen te vangen op foto of film van een paard dat een keer wegspringt of de oren een keer plat heeft. Dan moet je weten dat wij liefhebbers zijn, super enthousiast om onze sport aan de gang te houden. Uiteraard met dierenwelzijn hoog in het vaandel. We hebben nieuwe reglementen met heel veel aandacht voor dierenwelzijn, en die volgen we goed op, alles gebeurt zoals het moet’.

Vorig jaar ook het geval

‘Onder het mom van ‘we houden van paarden’ waren er eerst twee die wat foto’s en filmpjes maakten, later kwam er een derde bij. Die kenden we van vorig jaar toen ze dat soort foto’s gepubliceerd hebben. Bij ons is iedereen welkom, ook de pers. Die ontvangen we netjes, een bestuurslid begeleidt ze om uitleg te geven over wat er gebeurt, nooit een probleem. Deze mensen hebben zich niet voorgesteld, gingen sneaky wat foto’s maken. We hebben ze verzocht het terrein te verlaten en we hebben gevraagd om alle materiaal in te leveren.’

Bron: Horses.nl

9 reacties op “Dier&Recht verwijderd van concoursterrein Houten: ‘Ze hebben geen eerlijk verhaal’

 • Jan Jonas

  Mensen die zich als wolven in schaapskleren voordoen en zich ook zo gedragen horen niet thuis bij concoursen. Zij gaan alleen maar voor het negatieve verhaal en willen daar over publiceren, dat noemen wij valse voorlichten. Alles heeft twee kanten, als er misstanden zijn moet je dat kunnen benoemen maar dan moet je ook de positieve kanten benoemen. Als er mistanden zijn, zijn de Stuarts er voor die moeten dan ingrijpen. Deze groepen houden een slecht verhaal. Verstandig dat paarden organisaties dit soort groepen weert.

 • Gerritdejong

  Waarom zou je deze mensen van dier en recht willen verwijderen als je niets te verbergen hebt? Was een mooie kans geweest om met hen in gesprek te gaan. Door een official of met iemand anders op het voorterrein. Dit lost niks op.

 • Ingrid Heys

  Gerritdejong Zo werkt het niet. Zelf meegemaakt omdat ik slecht tegen slechte behandeling van paarden/pony’s kan en niet kan laten om er af en toe wat van te zeggen schijnbaar kwaad bloed gezet bij een dame. Deze dame maakte, ja ik kan niet anders zeggen, regelmatig mooie foto’s. Bij de clubwedstrijd reed mijn dochter mee op een nieuw sensibel paard…. en ja de proef ging niet helemaal goed. Wat verbaasd ons. Die avond werd ik door een ander clublid gebeld dat genoemde dame wel echt slechte foto’s van onze dochter op fb gezet had. Wij kijken…. hele mooie foto’s van veel leden ….. echter…… de meest slechte momenten van het paard in de proef van mijn dochter stonden er op. Het was zo overduidelijk dat dit expres was (zeker gezien het telefoontje) dat ik verder niet gereageerd heb. Ik heb ze enkele maanden erop, in het openbaar, toen ze weer foto’s stond te maken wel duidelijk te verstaan gegeven (de omstanders hoorden het ook) dat foto’s van onze paarden, ruiters of van ons gezin niet genomen mogen worden en al helemaal niet op social media gezet. Dus ik kan er in komen dat organisaties ze verzoeken het terrein te verlaten en dat is natuurlijk tegen het zere been en gaat er nog meer kwaad bloed naar boven komen. Lastig en blijven benoemen maar het blijft dat veel ruiters voor de prestatie gaan en niet voor een langzame, degelijke, fysiek niet belastende opleiding.

 • Gerritdejong

  @Ingrid, deze dierenactivisten van dier en recht zijn er van overtuigd dat ze het voor de goede zaak doen. En zoeken naar het bewijs met foto’s van ‘misstanden’. Het zijn dan ook geen wolven in schaapskleren, zoals Jonas beweert maar mensen die zeggen ’t voor de paarden op te nemen. Als wij, paardenliefhebbers, niet duidelijk kunnen maken dat er geen sprake is van pijn of stress, dan doen of wij het niet goed of hebben de mensen van dier en recht een punt.
  Neemt niet weg dat jouw voorbeeld waarbij je dochter werd neergezet als paard-onvriendelijke ruiter een erg achterbakse actie was.

 • Gerritdejong

  @ingrid, de mensen van dier en recht zijn oprecht bezorgd over ’t welzijn van onze paarden. De door hun gemaakte foto’s moeten dat bewijzen.
  Maar als wij, paardensportliefhebbers, er niet in slagen om duidelijk te maken dat de paarden geen stress hebben of pijn lijden, dan moeten we of daar heel snel wat aan doen of de mensen van dier en recht hebben een punt en dwingt ons ook tot actie.
  Jouw voorbeeld met jouw dochter geeft wel aan hoe gemakkelijk foto’s misbruikt kunnen worden. Achterbaks.

 • Peet

  Er is niet één dierenrechten organisatie die eerlijk en oprecht is. Ze doen alles stiekem en achterbaks.foto’s worden niet gebruikt voor verbetering maar voor afbraak en zwartmakerij. Meld gewoon bij een evenement dat je komt om te filmen en fotograferen dan word je zeker weten te woord gestaan en gehoord. En nu zijn zulke zogenaamde dierenvrienden het lachertje van de samenleving.

 • Anita

  Als er niets te verbergen valt hoef je ook geen mensen te weigeren. Ik vind wel dat het over de paarden moet gaan en niet over personen. Kan mij voorstellen dat je als ruiter niet vol op Facebook geplaatst wil worden. Het gaat mijn inziens ook niet om verwijten maar om bewustwording er zijn natuurlijk niet voor niets al verbeteringen aangebracht. In het verleden waren er dus in deze sport misstanden die niet door de verenigingen werden gezien/erkend.

 • Bernhard Leuvering

  Zoals met alles zijn er twee kanten aan een verhaal en berichtgeving die net zoals hart van nederland graag sensatie op hun bord heeft liggen
  Met al die items die dierbeschermers er door willen drukken vergeten we ook andere aspekten zoals noodzakelijk ,educatie ,hulp,hobby,voedsel en nog veel meer
  Wie mag voor god spelen wat wel en niet mag,of word het wie het hardst schreewt en de weg weet?
  In deze harde wereld is een dier die ais enige echte liefde en affectie toont niet weg te denken,of het nu een slang of paard betreft
  En vergeet niet er is geen groter beesxt als een mens

 • Hans

  Hebben we in de landbouw ook last van van zulk volk. Oneerlijk verhaal, flimpjes/fotos van oostblok landen tonen ect en dan zeggen dit is nederlands. Opdoeken die clubjes en bij wet verboden. Ze eens een weekje op een landbouw bedrijf als ‘straf’ meelaten werken en dan ze het werklijke verhaal laten publiceren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.