Ga naar hoofdinhoud

Dion Johnson danst naar droomscore

Marlies van Baalen en Dion Johnson. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De eerste selectiewedstrijden zijn nog maar nauwelijks afgelopen, maar het is nu al duidelijk dat het KNHS-kampioenschap in de Lichte Tour dit seizoen voor prachtige sport zal zorgen. In Liempde won Marlies van Baalen vanmiddag de eerste Prix St. Georges-groep met maar liefst 76,58%. Ook de nummers 2, 3 én 4 scoorden boven de 70%.

Van Baalen zadelde voor deze eerste selectie Dion Johnson DVB (v. Johnson), die zij roemde om zowel zijn talent als zijn instelling. De zevenjarige ruin greep op het NK afgelopen zomer net naast het goud, maar heeft inmiddels een erelijst opgebouwd om van te smullen. Zo was hij onder zijn vaste amazone vorige maand zeer succesvol in Frankrijk, waar hij in alle drie de wedstrijdonderdelen aan kop ging. Op de tweede plaats eindigde Charmeur (v. Florencio) onder Madeleine Witte. De imposante vos, die altijd naar boven beweegt, toonde zijn kracht en techniek en kwam tot 73,95%. Derde werden Imke Schellekens en C Johnson (v. Johnson); zij hebben duidelijk een stijgende lijn te pakken en behaalden nu 72,37%.

De tweede Lichte Tour-groep werd aangevoerd door Saskia Maertens. Haar Legend of Loxley (v. Lord Loxley) scoorde 70,39% en was daarmee overtuigend de beste van deze groep. Tweede werden Amy van Dijk en Vincent (v. Lux) met een totaal van 68,55%, net voor Miranda Hoezen en haar zelfgefokte Wise Guy (v. Krack C). De expressieve bruine liep naar 68,09%.

ZZ-Zwaar voor andere Johnson-zoons

Ook in het ZZ-Zwaar pakte twee Johnson-nazaten de zege. Theo Hanzon, die al vijfde werd in de Lichte Tour, wist met Top’s Eddieni de tweede groep ZZ-Zwaar te winnen. De pas zesjarige vosruin bracht het tot 68,29%, waarmee hij bijna twee procent voorbleef op Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione). Met Warsteiner (v. O Two Step G) won Joyce van Cranenbroek de derde prijs: 64,71%.

In de eerste groep deed Arthur van Rooij wat veel mensen van hem verwachtten: winnen. Want waar hij ook aan de start komt met zijn Cupido (v. Johnson), het oranje lint is voor hem. Ook vandaag gaf hij de concurrentie het nakijken. Ruim 72% had de jury over voor zijn proef.

Lees woensdag meer in de Paardenkrant.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook