Ga naar hoofdinhoud

Athina Onassis ontzegt Doda toegang tot Cornetto

Update
Doda de Miranda met Cornetto K. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het scheidingsproces tussen Alvaro 'Doda' de Miranda en Athina Onassis heeft een nieuwe dimensie bereikt. De Braziliaanse nieuwssiteEpoca.Globo.com schrijft dat Doda niet meer bij zijn Olympiadepaard Cornetto K mag. Een lijfwacht zou de Braziliaan weren uit de buurt van Cornetto K. De ruin staat volgens de FEI-database op naam van De Miranda en de Nederlandse BV Victory Equestrian Sport. 

In mei van dit jaar werd bekend dat miljarden erfgename Athina Onassis en Doda de Miranda uit elkaar waren. Onassis zou hem nu de toegang tot Cornetto K weigeren, waarop De Miranda naar de Belgische rechter is gestapt om weer bij zijn toppaard te kunnen. Hij wilde met de Cornet-zoon deelnemen aan de Nations Cup finale in Barcelona. Epoca.Globo.com berichtte dat het kortgeding vandaag zou dienen, maar NoelleFloyd.com meldt dat de Belgische rechter pas later deze maand naar de zaak zal kijken en zal beslissen wie de eigenaar is.

Eigenaar

Cornetto K staat volgens de FEI database op naam van A.A. de Miranda Neto en Victory Equestrian Sport BV. Victory Equestrian Sport is ook de BV boven AD Sporthorses, beide gevestigd aan de Maastrichterweg 245 te Valkenswaard. Een Luxemburgse firma is weer houder van Victory Equestrian Sport: Le Chêne au Corbeau S.A., een bedrijf dat ook een vestiging heeft in België.

Volgens de FEI database is Cornetto K vanaf 2015 in eigendom van De Miranda en Victory Equestrian Sport BV. Jan Tops kocht hem in dat jaar van de Braziliaan Yuri Mansur Guerios en verkocht hem even later weer door aan De Miranda en Onassis.

Niets eens appel geven

“Ik wil gewoon rustig met hem doorwerken”, wordt Doda de Miranda geciteerd op Epocoa.Globo.com. Op Epoca.Globo.com wordt een foto getoond van ‘Cornetto’s lijfwacht’. “Het werd mij verboden om hem te rijden of zelfs in de buurt te komen. Een appel geven mocht niet eens. Dat moest mijn dochter doen of mijn groom.”

Elf jaar getrouwd

De Miranda en Onassis zijn nog niet officieel gescheiden. Ze zijn elf jaar getrouwd. De twee leerden elkaar kennen in de stallen van Nelson Pessoa, ze waren toen 18 en 30 jaar oud. Het paar was daarna altijd onafscheidelijk. Op de Global Champions Tour in Hamburg was Onassis alleen, niet meer met De Miranda. Ook haar paarden staan niet meer in de eigen stal, maar zijn ondergebracht in de stallen van buurman Jan Tops.

Bron:Epoca.Globo.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook