Ga naar hoofdinhoud

‘Doelstelling is 400 Friese paarden op het strand’

Foto Lonneke Ruesink
Op 12 oktober 2013 vindt een mega strandrit voor Friese paarden plaats op het strand van Callantsoog. De organisatie hoopt een recordaantal van 400 Friese paarden naar het Noord-Hollandse plaatsje te lokken. In 2010 vond de eerste editie van de strandrit plaats en namen er 320 Friezen en hun ruiters deel aan het evenement.

“Wat was het een prachtig evenement. Duizenden mensen en diverse lokale media waren toegestroomd om dit schouwspel te zien. Wat hebben we ook veel enthousiaste reacties mogen ontvangen van de deelnemers na afloop van de dag!”, aldus organisatoren Linda en Ria de Jong. Dit was voor de organisatie reden om de strandrit een vervolg te geven.

De deelnemers verzamelen om 11 uur bij de Callantsoogervaart bij het grote parkeerterrein vlakbij Manege Noot. Om 12 uur vertrekken de deelnemers voor de drie uur durende strandrit. “We rijden nu richting het zuiden. Ter hoogte van Sint Maarten worden we een stuk door de duinen geleid . Dit betreft een prachtige route van verharde paden, waarna we weer terug keren naar het strand en van daaruit weer terug rijden naar de parkeerplaats.”

Klik hier voor een video van de strandrit in 2010.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “‘Doelstelling is 400 Friese paarden op het strand’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook