Ga naar hoofdinhoud

Dominique Filion emigreert naar Rusland

Exclusief
Foto: www.arnd.nl

Dressuuramazone Dominique Filion gaat emigreren naar Rusland, vertelde ze zojuist tegen Paardenkrant-Horses.nl. "Het is echt een hele grote stap en er komen veel emoties bij kijken. Ik heb eerst iedereen ingelicht van wie ik wilde dat ze het van mij zouden horen, dus nu is het geen geheim meer", vertelt de 31-jarige Filion. Op 1 april vertrekt de amazone richting de Maxima Stables in de buurt van Moskou.

“Deze maand is dus nog even heel hectisch, alles moet hier nog afgerond”, aldus Filion, die helemaal alleen richting Rusland vertrekt. Ze kent de eigenaar van de Maxima Stables al langere tijd en was al iedere maand drie dagen in Rusland om daar lessen te geven. “Hij heeft al veel vaker aan mij gevraagd of ik niet bij hem op stal wilde komen werken, maar tot nu toe heb ik altijd nee gezegd. Je hebt toch je leven hier in Nederland, en ik heb het hier echt niet slecht. Ik heb twaalf paarden staan, allemaal van leuke eigenaren, sta op een mooie stal en heb veel lesklanten. Maar na heel vaak ‘nee’ verkocht te hebben, dacht ik; wat zou het mij brengen als ik daarheen ga?”

Droom

Enige tijd geleden deed de eigenaar van Maxima Stables nogmaals een goed voorstel aan Filion. “En toen dacht ik; wat heb ik eigenlijk te verliezen? Mijn familie heeft altijd al veel gereisd, iedereen kan me daar komen opzoeken en ik heb geen kinderen of vriend. Daarnaast heb ik al vanaf kleins af aan de droom gehad om op grote internationale concoursen te rijden. Bij de jeugd heb ik dat al veel gedaan, maar hier ga ik echt alle kansen krijgen om dat nu verder te ontwikkelen. Ik ben nu 31, en als ik het nu niet doe, doe ik het nooit meer. Als ik het niet probeer, dan weet ik het niet.”

In opkomst

Filion ziet veel kansen in Rusland, wat als dressuurland echt in opkomst is. “Ze hebben allemaal goede paarden en de mensen willen zich ook allemaal goed ontwikkelen in de sport. De stal waar ik naartoe ga heeft ook echt alle mogelijkheden, bijvoorbeeld vijf binnenbanen, vijf buitenbanen en verder alles wat je je wensen kan. Maar ik blijf wel gewoon Nederlandse hoor!”, verzekert de amazone. “Het is heftig dat ik in mijn eentje ga, maar ik ben ervan overtuigd dat ik het kan. Ik heb er super veel zin in!”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

3 reacties op “Dominique Filion emigreert naar Rusland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook