Ga naar hoofdinhoud

Don Gregory overleden aan gevolgen koliek

Tinne Vilhelmson met Don Auriello
Foto Lonneke Ruesink

De 27-jarige Hannoveraanse Grand Prix hengst Don Gregory is overleden aan de gevolgen van een zware koliek. De Donnerhall-zoon was gestationeerd op Dressuur- en trainingsstal Lodbergen.

Urs Schweizer, de stalmanager van Lodbergen vertelde:”Na zijn dagelijks uitloop in de paddock kreeg hij een zware koliek. We hebben hem direct naar een kliniek gebracht, waar de artsen al het mogelijke hebben gedaan om hem te redden. Helaas bleek dat een operatie onvermijdelijk was en dat wilden we de hengst niet meer aandoen. We hebben met pijn in ons hart besloten om hem in te laten slapen.”

De donkere vos was onder Martina Hannöver-Sternberg en Lisa Wilcox (USA) succesvol tot op het hoogste niveau en hij gaf zijn prestatiegerichtheid door aan zijn nakomelingen.
Don Gregory bracht tien goedgekeurde zonen waaronder Don Davidoff, die wereldkampioen werd bij de jonge dressuurpaarden en succesvol werd uitgebracht in de Zware tour.
Ook was hij de vader van Day Dream, die zelf ook Grand Prix dressuur ging.

Don Gregory is de grootvader van Don Auriello waarmee Tinne Vilhelmson-Silfvén onlangs in Aken won en hij is bovendien ook de opa van het nieuwe toppaard van Carl Hester, Nip Tuck.

 

Bron: stGeorg

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook