Ga naar hoofdinhoud

Doron Kuipers grootverdiener in Zandhoven

Op zaterdag won hij al het 1,40m met Delta Mossel Jantje en het 1,50m met Zucces, gisteren boekte Doron Kuipers de overwinning in de Grote prijs van Zandhoven! Ditmaal zadelde hij Zinius om de eerste prijs van 10.000 euro mee binnen te slepen.

Op de terreinen van Manege De Kraal gingen 57 combinaties van start in de Grote Prijs van het CSI3* concours. Vijftien combinaties mochten terugkomen in de tweede omloop, onder hen Doron Kuipers, Albert Zoer, Bart Bles, Piet Raijmakers jr., Wesley Heydens en Chantal Regter.

Slechts vier deelnemers wisten beiden manches foutloos door te komen. Kuipers kwam met Zinius in een tijd van 51,65 door de finish en dat bleek goed voor de overwinning. De Belg Gilles Dunon deed er met Wesselina iets langer over en werd met 52,99 seconden op de klok tweede, voor Hanno Ellermann met de goedgekeurde hengst Eldorado vd Zeshoek en Jonna Ekberg met Equita van ’t Zorgvliet.

Zoer werd door een balk in de tweede manche zevende met Abra Kadabra, net voor Bart Bles die met Wolisco DHH een fout uit de eerste manche in zijn eindtotaal zag terugkomen.

In de ochtend werd ook nog de finale over het 1,40m verreden. Zestien ruiters uit een deelnemesveld van maar liefst 64 starters wisten de barrage te halen. Er volgde een zeer spannende ontknoping, waar de topvier dicht op elkaar zat. Fransman Robert Breul was met de hengst Qody de St Aubert achthonderdste van een seconde sneller dan de Britse Laura Renwick. Renwick, met Quite Cadiz onder het zadel, had op haar beurt zeshonderdste minder nodig voor het foutloos afleggen van de barrage dan de nummer drie Christophe Vanderhasselt met Pin’up D’Hammer.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Grote Prijs.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.