Ga naar hoofdinhoud

Dr. Samuel Schatzmann gestorven

Voormalig Olympisch ruiter dr. Samuel Schatzmann is op 61-jarige leeftijd gestorven, dat meldt Züchterforum. De Zwitser was na zijn carrière als ruiter vooral bekend als trouwe klant in Westfalen. Hij kocht veel hengsten op de keuringen en stelde zijn hengsten beschikbaar aan het Landgestüt Warendorf. 

Dr. Samuel Schatzman was in zijn tijd een van de beste Zwitserse dressuurruiters. In 1988 won hij op de Zweedse hengst Rochus de zilveren teammedaille op de Olympische Spelen in Seoul. Een jaar later was er op het Europees kampioenschap in Bad Mondorf (Luxemburg) de bronzen teammedaille voor Zwitserland.

Westfaalse fokkerij

Rond 25 jaar steunde Schatzmann, ook jurist en ondernemer, de Westfaalse fokkerij en in bijzonder het Westfaalse Landgestüt Warendorf. Hij kocht massaal hengsten in op de Westfaalse hengstenkeuring, die hij vervolgens aan het Landgestüt Warendorf verpachtte. Dat deed hij tot dit voorjaar. Toen haalde hij de hengsten op, omdat de Zwitser zich niet kon vinden in het op non-actief stellen van Susanne Schmitt-Rimkus, Peter Borggreve en Bernhard Gerdemann.

Bron: Züchterforum/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook