Ga naar hoofdinhoud

Draverhengst Incredible Crafts gestorven

Gistermorgen is op de Flevofarm in Eenrum de draverhengst Incredible Crafts overleden. De vader van onder andere succespaard Optimistic is 26 jaar geworden.

Incredible Crafts werd door Aad van Schie en wijlen Jan Hoefnagels als jaarling in Amerika aangekocht. Onder de hoede van Hennie Grift boekte de hengst grote successen in heel Europa. Zo won hij o.a. de Rikstoto Europamatch, werd tweede in de Lage Landen en finishte als derde in de finale van de Giganten.
Als tweejarige liep hij baanrecords op Sterrebeek, Enghien en Hilversum. In totaal verdiende de hengst als koerspaard zo’n 291.000 euro en behaalde een record van 1.11,5 over 1.609 meter. In 1992 werd hij verkozen tot “Paard van het jaar”.

Als dekhengst genoot Incredible Crafts wellicht nog wel meer bekendheid dan als koerspaard. Zijn beste product is ongetwijfeld Optimistic (1.13,7 – €. 332.897) die een kwart van zijn 96 starts in winst omzette.

Incredible Crafts werd tot op hoge leeftijd nog ingezet als dekhengst: zijn laatste nakomelingen zijn in 2012 geboren. Volgens Sijbrand Iwema, eigenaar van de Flevofarm, werd de kwaliteit van Incredible Crafts’ sperma snel minder. Hij legde in 2012 uit waarom Incredible Crafts niet meer dekte: “Dan wordt het aanmodderen en dat doen we hier niet!”

 

Bron: Horses / Drafsport.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook