Ga naar hoofdinhoud

Dreher bovenaan in Basel

Hans- Dieter Dreher

Hans-Dieter Dreher won zojuist een 1,45m rubriek in het Zwitserse Basel. Met Constantin B (v. Contendro I) was hij in 49,11 seconden de concurrentie te snel af in de rubriek direct op tijd. Fransman Roger Yves Bost bemachtigde met Castle Forbes Cosma (v. Couleur-Rubin) de tweede plaats. De Italiaanse combinatie Emanuele Gaudiano – Dassino (v. Cassini I) werd derde.

Beste Nederlander was Maikel van der Vleuten. Met Kisby (v. Kaiserwind) werd hij in een tijd van 52,79 seconden elfde. Kersverse combinatie Gerco Schröder en Seoul (v. Thunder van de Zuuthoeve) kregen vier strafpunten. De twaalfjarige Seoul loopt pas net onder het zadel van Schröder en werd voorheen uitgebracht door Wout-Jan van der Schans. Jeroen Dubbeldam kreeg met Zhivago (v. No Limit) twaalf strafpunten.

Dreher was met Constantin B bijna een halve seconde sneller dan Bost. Bost finishte met zijn Cosma in een tijd van 49,50 seconden. Voor Dreher zat er 7500 Zwitserse Frank in de prijzenpot, Bost moest genoegen nemen met 6000 Zwitserse Frank. De derde prijswinnaar Gaudiano reed rond in 50,58 seconden en kreeg 4500 Zwitserse Frank mee naar huis.

De vierde plek was voor Marcus Ehning en Sabrina (v. Sandro Boy). De Britten Michael Whitaker, Scott Brash en Laura Renwick namen respectievelijk plaats vijf, zes en zeven in. Kevin Staut reed de pas achtjarige For Joy van ’t Zorgvliet (v. For Pleasure) naar een negende plaats. De kleinzoon van Heartbreaker is pas net onder het zadel van Staut.

Klik hier voor de resultaten.

Klik hier voor een video van de rit van Hans-Dieter Dreher.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook