Ga naar hoofdinhoud

Drie Belgen krijgen wildcard voor WB mennen in Mechelen

Drie Belgische vierspanmenners hebben een wildcard ontvangen voor deelname aan de WB wedstrijd, die volgende week tijdens Vlaanderens Kerstindoor Mechelen. Het gaat om Geert de Brauwer, Dirk Stael en Gert Schrijvers.


Geert De Brauwer maakte vorig jaar zijn debuut in de Nekkerhallen. Deze Debra-menner uit het West-Vlaamse Tielt heeft een ruime indoor-ervaring. Ieder jaar stuurt hij zijn Lipizzaners succesvol door de kegelpoorten van de winterwedstrijden in Peer, Goes, Torhout en Nijkerk. Zijn vriend en trainer Félix-Marie Brasseur nam begin december met het Debra-span deel aan de CAI-W Try Out in Hongarije. Tweede Belgische menner is Bruggeling Dirk Stael. Dirk is tweevoudig Belgisch Kampioen in de reeks vierspan paarden. Deze prestaties liggen aan de basis voor het toekennen van een wildcard. In 2005 was Dirk eveneens van de partij tijdens de CAI-W Mechelen. Ook het team Schrijvers-Aerts ontvangt een wildcard. Hun sponsor Willy Naessens neemt dit jaar weer de financiële ondersteuning van de wereldbeker voor zijn rekening, tevens zal de industrieel een menvoorstelling verzorgen met zijn eigen achtspan Arabo-Friezen. Menner Gert Schrijvers kijkt ernaar uit om zijn Arabo-Friezen uit te brengen in deze wereldbekerwedstrijd, ook al is de concurrentie sterk, Gert gelooft in de kwaliteiten van zijn span. De voorbije maanden is er intensief getraind, deze sessies vonden ’s avonds plaats op de verlichte parking van de lokale voetbalploeg en in de ruim bemeten binnenpiste van de plaatselijke manege in Hoogstraten. In 2003 wist Gert Schrijvers de wedstrijd in Mechelen glansrijk te winnen, vorig jaar behaalde hij met zijn team de derde plaats in de finale. Het internationaal deelnemersveld bestaat verder uit klinkende namen als de Nederlanders IJsbrand Chardon en Mark Weusthof, Fransman Benjamin Aillaud, de Zweed Tomas Eriksson en uit Hongarije Zoltan Lazar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook