Ga naar hoofdinhoud

Drie springhengsten naar kampioenskeuring

Drie knappe springhengsten verdienden een ticket voor de kampioenskeuring van de KWPN Hengstenkeuring in 's-Hertogenbosch. Een charmante, bloedgemaakte zoon van Baltic VDL, een royaal ontwikkelde Carambole-zoon en een zeer opvallend springende nakomeling van Eldorado van de Zeshoek strijden vanmiddag mee om het kampioenslint.


Cat.nr. 32 (Baltic VDL x Great Pleasure) is wellicht niet het interessantst gefokte paard, maar liet zowel in Ermelo als in ‘s-Hertogenbosch een uitstekende verrichting zien en beschikt over een meer dan aansprekend exterieur. Cat.nr. 92 (Carambole x Iroko) viel op door zijn lichaamsgebruik van het springen en mag met zijn hengstenuitstraling meedoen om het kampioenschap. Eén van de opvallendste springpaarden van deze jaargang is waarschijnlijk cat.nr 131 (Eldorado van de Zeshoek x Celano) en deze bloederige schimmel zal vanmiddag eveneens meedingen in de strijd om het kampioenslint.

Een opvallende, maar zeer terechte aanwijzing was die van de BWP-geregistreerde cat.nr. 93 (Cardento x Heartbreaker). Zijn halfbroer Dallas VDL (v. Douglas) werd destijds op basis van het moederrapport afgewezen, maar deze zeer aansprekende en super springende Cardento-zoon krijgt wel een kans in het verrichtingsonderzoek. Het is aannemelijk dat de hengstenkeuringscommissie de toegenomen informatie uit de moederlijn heeft meegenomen in hun besluit de hengst aan te wijzen.

Kampioenskeuring na vier groepen springhengsten:

cat.nr. 21 (Bacardi VDL x Corrado I)
cat.nr. 24 (Baloubet du Rouet x Cantus)
cat.nr. 32 (Baltic VDL x Great Pleasure)
cat.nr. 92 (Carambole x Iroko)
cat.nr. 131 (Eldorado van de Zeshoek x Celano)

Aangewezen hengsten groep drie en vier:

cat.nr. 72 (Calvino Z x Ekstein)
cat.nr. 93 (Cardento x Heartbreaker)
cat.nr. 101 (Casall x Carthago)
cat.nr. 117 (Corlensky G x Caretano Z)
cat.nr. 125 (Diamant de Semilly x Indoctro)
cat.nr. 134 (Eldorado van de Zeshoek x Carolus II)
cat.nr. 143 (Eldorado van de Zeshoek x Concorde)

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook