Dubbeldam en Van de Pol weer thuis - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Dubbeldam en Van de Pol weer thuis

Vandaag keerden Jeroen Dubbeldam en Henk van de Pol huiswaarts na hun uitstapje naar Japan. Beide topruiters namen afgelopen weekend deel aan het internationale driesterren concours in Kakegawa-Tsumagoi. Dubbeldam en Van de Pol reden op springpaarden van de organisatie.

Dubbeldam had de beschikking over Uberlina (v. Lux) en Calvino (v. Calvin), die door Piet Raijmakers naar Japan waren geëxporteerd. Henk van de Pol had de beschikking over een jonge Rash R en een nakomeling van Acorado I.

“Het was een zeer interessant concours en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het niveau van paarden en ruiters zonder meer goed te noemen is. Vorig jaar was ik in China, maar dat land ligt nog een straatlengte op de Japanners achter”, aldus Dubbeldam. Het internationale springconcours werd gehouden op de terreinen van Yamaha, die samen met Gucci als hoofdsponsor optrad.

“Ik ben alle keren dat ik aan wedstrijden heb deelgenomen geplaatst geweest, behalve in de Grote Prijs. Daarin had ik twee fouten. In de kleine Grote Prijs eindigde ik als tweede. Daarnaast werd ik nog een keer tweede, zesde en tiende. Ook Henk reed zich meerdere malen er vooraan bij en was met beide paarden geplaatst voor de Grote Prijs. Deze werd gewonnen door de Duitser David Will, die een paar weken geleden ook de Grote Prijs van Indoor Brabant wist te winnen”, aldus Dubbeldam.

Van de Pol en Dubbeldam kwamen twee dagen voor het concours begon aan en konden zo op de stal waar de twee hun toegewezen paarden verbleven, even aan de paarden wennen. “Ik vond het een super mooie ervaring, mede omdat we er vele in Nederland gefokte paarden aan de start van de wedstrijden hebben gezien”, aldus Dubbeldam.

Bron: Horses / KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook