Ga naar hoofdinhoud

Dubbele beenbreuk na wandeling met paard

Een wandeling met haar paard liep dinsdag slecht af voor een vrouw in het Belgische gebied Mol-Postel, nabij de Nederlandse grens. Ze raakte met haar been verwikkeld in het touw en kwam ongelukkig ten val. De vrouw liep daarbij een dubbele beenbreuk op.

Het ongeval zorgde voor verwarring bij de hulpdiensten. De noodoproep van de vrouw werd opgepikt door de dichtsbijzijnde Nederlandse mast, waardoor ze bij de brandweer van Eindhoven uitkwam. Deze stuurde een ploeg ter plaatse en overwoog een traumahelikopter in te zetten. Ook de brandweer van Mol rukte uit met een ziekenwagen en mocht halverwege terugkeren. Uiteindelijk bracht een ambulance uit het nabijgelegen Arendonk de vrouw naar het ziekenhuis.

Bron: Horses.nl/GVA.be

3 reacties op “Dubbele beenbreuk na wandeling met paard

 • Meta

  Als je 112 belt volgt het volgende : Ieder beroep op 112 komt binnen bij een van de alarmcentrales. De beller vertelt waar hulp nodig is en van welke dienst: politie, brandweer of ambulance. Vervolgens wordt de beller doorverbonden met de benodigde hulpverleningsdienst en vertelt de beller wat er aan de hand is. Alle gesprekken die via 112 binnenkomen worden opgenomen.Ook in Belgie geldt dit nummer!
  Val je in Mol,dan komt hulpverlening Mol in aktie,desnoods getipt door Eindhoven…toch?
  Maaruh…fijn dat die mevrouw geholpen werd…en het paard natuurlijk!

  😉

 • cavallo

  Fijn Meta, iedereen weet nu hoe het werkt met 112…. maar daar gaat het hier toch niet om? Maar ja je moet iets schrijven toch?

 • Meta

  Nou dan heb je de tweede alinea niet goed gelezen…
  3 hulpdiensten x een aantal brandweerlieden,ambulancepersoneel helicopterpiloot,arts enz rukten uit of gingen onverrichter zake weer terug naar de kazerne…allemaal even gretig om hulp te bieden.
  Wat denk je dat dat kost gua manuren ,materiaal ,telefoonverkeer en stress op de wegen…
  Met alle respect voor die vrouw hoor,heel naar,maar ik weet toevallig uit zeer betrouwbare bron dat “een loze uitruk” onze hulpdiensten heel regelmatig bezighoudt!De communicatie laat soms te wensen over!
  En is de nood aan de man in een buitengebied ,dan is er regelmatig opeens geen hulp nabij!
  Duhhhs,maar sorry dat ik U zo verveel!
  😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.