Ga naar hoofdinhoud

Dubbelslag voor Kenna Bakker en De Mersken Ginfonia

Op de subtopwedstrijd in Franeker waren de Mei Grand Prix Nei Grand Prix-leden zondag goed vertegenwoordigd. Er preken veel paarden met de voorvoegsels MGPNGP of De Mersken op de startlijst. Kenna Bakker was met De Mersken Ginfonia het meest succesvol van het stel: ze won beide ZZ-Zwaar-proeven in de namiddag met hele constante scores van in de 66%. 

In de Lichte Tour, waar de Prix St. Georges en de Intermédiaire I waren samengevoegd, kwam Iris Sijtsma als enige van de MGNGP-club in de prijzen. Ze stuurde haar De Mersken Eye Catcher SF (v. Gribaldi) naar 65,66% in de Prix St. Georges, wat haar overall een derde plek opleverde. Iris Klaassen werd in deze rubriek zowel tweede (met haar Intermédiaire I-proef) als vierde met Denzel B en Wendy Okkema schitterde bovenaan. Zij reed haar Stal Okkema’s Eos (v. Olgert 445) naar een persoonlijk record van 67,21% in de Intermédiaire I. “Sowieso een PR in mijn hele subtop carrière”, aldus de amazone grinnikend.

Kenna Bakker was met Ginfonia veruit de beste ZZ-Zwaar start. Niet alleen door haar twee eerste prijzen, maar tevens haar scores waren veruit het hoogst. In de ochtend was namelijk Martha van der Meulen met Stal De Merskens Benke (v. Dries 421) de beste met 63,29% de beste, en in de andere proef Annigje Tolman met Woodstock (v. Cabochon) met 61,93%.

Tot slot werd er nog Zware Tour verreden in Franeker. Gita Hoogers reed hier Brooklyn naar de hoogste score van 66,09% in de Grand Prix. Nathalie Vorenhout werd tweede door Anna van de ‘haffriehoeve’ (v. Rindert 406) naar 63,60% te sturen in de Intermédiaire II.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.