Ga naar hoofdinhoud

Duitse dressuuramazone veroordeeld wegens mishandeling

In de rechtbank van Plön is uitspraak gedaan tegen de Duitse dressuuramazone Christine W. De amazone die vroeger deelnam aan wereldbekerwedstrijden werd onlangs aangeklaagd wegens mishandeling. W. is naar aanleiding van de eerste aanklacht veroordeeld tot een verbod op het houden en omgaan met paarden voor de duur van twee jaar. Daarnaast moet ze een boete van 6300 euro betalen. De officier van justitie vroeg om zes maanden gevangenisstraf, maar die dans is W. ontsprongen.

De zaak kwam aan het licht nadat getuigen met een verborgen camera filmbeelden maakten van de trainingen. De beelden werden opgestuurd naar het Duitse paardentijdschrift St. Georg, dat vervolgens beelden van de training in het blad afdrukte. Op de foto’s en video’s is te zien dat W. de paarden extreem kort aanbond en met zweep op hoofd en lichaam sloeg. De paarden werden herhaaldelijk hardhandig bewerkt met de sporen en hadden een bloedende mond en wonden op het lichaam. Tegen W. lopen in totaal vijf aanklachten. Het omgangsverbod en de boete zijn slechts de veroordelingen voor de eerste aanklacht. Het proces over de mishandelingen die te zien zijn op de videobeelden moet nog beginnen. De Duitse NDR toonde naar aanleiding van de eerste uitspraak enkele beelden uit de beruchte videofilm.

3 reacties op “Duitse dressuuramazone veroordeeld wegens mishandeling

 • Ineke

  Al ik naar de mens kijk, hoe meer ik van mijn hond ga houden.
  Ik vrees dat deze dame gewoon door kan gaan met haar praktijken, voor het grote geld is immers alles toegestaan.

 • Rhytm

  Ik snap niet waarom iemand dit doet en zeker niet iemand die met dieren werkt. Is ontspanning niet de beste basis om met dieren te trainen? Waarom deze martelingen en stress? Welk dier en welk mens gaat daar beter van presteren?
  Levenslangs uit haar ambt zetten en een algeheel werken met dieren-verbod voor deze “topamazone” En in alle ruiterbladen foto’s van haar en haar ’trainingsmethodes’ publiceren!!

 • jennifer

  en die duitsers maar zeiken over de rollkur volgens mij is paard strak vast binden hetzelfde dus mischien moeten ze eerst naar hun eigen amazonnes kijken voor ze die van ons afvallen . echt schadallig bah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.