Ga naar hoofdinhoud

Duitsers hebben kritiek op Bundeschampionate

Henrik Brinkmann

Het Bundeschampionat in Warendorf is normaal gesproken het feestje waar de Duitsers hun fokkerij vieren. Dit jaar was er echter veel kritiek. Over de jurering bij de dressuurpaarden, over de deelname bij de springpaarden en over de publieke belangstelling.

In De Paardenkrant van deze week uit fokker en dressuursportliefhebber Henrik Brinkmann zijn zorgen: “De kwalificatieproef voor vijfjarige dressuurpaarden zorgde dit jaar voor de meeste gespreksstof. 61 van 72 paarden haalden daar een score onder de 8. Dit leidde tot onbegrip en soms grote ergernis. Niemand houdt er van om zijn of haar paard afgeserveerd te zien worden. Dat is waarschijnlijk één van de belangrijkste redenen waarom veel kwaliteitspaarden niet eens in Warendorf waren. De meeste paarden die succesvol waren op de Wereldkampioenschappen bleven thuis, omdat je anders het risico liep de goede indruk en vaak hogere internationale scores te verliezen in Warendorf.”

In De Paardenkrant van deze week leest u wat Brinkmann van de Bundeschampionate 2019 vond

Tebbel: ‘Omstandigheden kunnen beter’

Springruiter en hengstenhouder René Tebbel uit op zijn website ook kritiek. Hij schrijft onder andere dat hij het tijd vindt dat er juryleden uit het buitenland of juryleden met meer internationale ervaring deel uitmaken van de springjury en dat de omstandigheden op de Bundeschampionate niet optimaal zijn. “In vergelijking met andere concoursen zijn de omstandigheden niet zoals je die mag verwachten. Dan heb ik het over de stallen, de bodems en de tribunes.” Tebbel vindt het zorgelijk dat er bij de springpaarden slechts 68 vijfjarigen en 83 zesjarigen aan de start verschenen, terwijl er vier- respectievelijk driemaal zoveel paarden gekwalificeerd waren.

Meer dan 36.000 toeschouwers

Tebbel meent ook dat er duidelijk minder toeschouwers waren dan andere jaren rondom de springring. Volgens de cijfers van de organisatie valt het nog wel mee met de terugloop van het publiek. 36.500 bezoekers vonden het afgelopen weekend hun weg naar Warendorf. Nog altijd een aantal om trots op te zijn.

Bron: Hores.nl/Rene-Tebbel.de

Eén reactie op “Duitsers hebben kritiek op Bundeschampionate

  • jan jonas

    Het is altijd moeilijk om het publiek te binden, het innoveren van kampioenschappen en etc. moet altijd actueel zijn anders slaapt iedereen in en gaan de kaarsjes van dit soort evenementen uit. Voor mij was dat duidelijk toen ik initiatiefnemer en mede organisator van de Haagse Paardendagen (27 jaar stand gehouden) was. Ieder jaar naar nieuwe mogelijkheden kijken . Een week na het afsluiten van de paardendagen (150.000 bezoekers) zaten wij weer te kijken naar nieuwe mogelijkheden. Als de Duitsers met hun Miljarden aan paarden industrie beginnen te klagen, wordt het tijd voor innovatie. Oude zooi in nieuwe zakken doen, is mijn motto, dat trekt weer publiek. Dat geld ook voor juryleden en parcoursbouwers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook