Ga naar hoofdinhoud

Durrant en Charmeur krijgen zonen aangewezen

Henderson (Durrant x Lux) Foto: Jacquelien van Tartwijk
Een zoon van Durrant en van Charmeur verdienden vanochtend op de her- en attestkeuring van het KWPN in Ermelo een ticket voor het KWPN-verrichtingsonderzoek. Via de herkeuring kreeg Henderson (Durrant x Lux) groen licht en bij de dressuur attestkeuring verkreeg Holswilder (Charmeur x Flemmingh) een uitnodiging voor het verrichtingsonderzoek.


De hengstenkeuringscommissie springen wees geen van de drie aangeboden springhengsten van de attestkeuring aan. De herkeuringscommissie springen, bestaande uit Jan Pen, Bart Henstra en Augusta Lantsheer, wees wel Henderson (Durrant x Lux) aan. De bloedgemaakte hengst uit de goed geteste elitemerrie Trijntje (EPTM 82,5) strandde onlangs in de derde bezichtiging, mede door het gebrek aan sport uit de moederlijn. Vandaag heeft de hengst de herkeuringscommissie toch weten te overtuigen. A. van den Broek uit Heewsijk-Dinther fokte Henderson en Egbert Schep uit Tull en ’t Waal staat als eigenaar te boek.

Bij de dressuur wees de herkeuringscommissie geen hengst door, maar nodigden hengstenkeuringscommissieleden Wim Ernes, Marian Dorresteijn en Reijer van Woudenbergh wel Holswilder (Charmeur x Flemmingh) uit voor het verrichtingsonderzoek. Deze 1,72 m-metende donkerbruine hengst is gefokt door S.A. Kiestra uit Kraggenburg en in eigendom van Stal 104 uit Wijdewormer en J. Laarakkers uit Nijverdal. Het aantal aangewezen springhengsten is nu 44 en in de dressuurrichting zijn 32 hengsten aangewezen.

Bij de tuigpaarden kon Harley (Cizandro x Safraan) niet aangewezen worden vanwege zijn stokmaat van 1,59 m. Zowel op de reguliere als op de herkeuring voldeed de hengst niet aan de minimale stokmaat van 1,60 m.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.