Ga naar hoofdinhoud

Duvals Capri Sonne JR overtuigend naar winst Z

Met ruime afstand schreef Duvals Capri Sonne JR (v. Rhodium) zojuist onder Dinja van Liere de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie in Roosendaal in de klasse Z. De zesjarige hengst kwam in de klasse ZZ Licht uit op 87,5 punten. De hengst bewoog met veel balans en beschikt over een zuiver bewegingsmechanisme.


Van de jury, bestaande uit Jan Wolfs, Karin Retera en Jeroen Hulsman, kreeg de zwarte hengst 87,5 punten, waarbij vooral zijn stap, galop en algemene indruk gewaardeerd werden. “Hij stap zuiver met veel tact, maar zou in de verzameling nog wat meer mogen doorsluiten”, luidde het oordeel van Wolfs, die de stap met een 9 beloonde. De draf beschikt over veel verruiming, tact en regelmaat, maar zou volgens de jury in de aanleuning nog wat meer souplesse mogen tonen. De Rhodium-zoon scoorde een 8,5. Voor de galop, die met een constante aanleuning en veel tact gesprongen werd, verdiende Capri Sonne JR een 9.

Een tweede plek was er voor Cupido (Daddy Cool x Jazz) onder José van Haaren. De hengst kwam nogal eens tegen de hand in, maar bewoog resoluut en met veel kracht. Chagall D&R (Jazz x De Niro) verdiende onder Patrick van der Meer 77 punten en ontspande zich gaande de proef meer en meer. Sollenburgs Charmingmood (v. Winningmood) kon nog weinig overtuigen onder Tom Franckx en scoorde louter 7,5’en.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.