Ga naar hoofdinhoud

Duval’s Capri Sonne jr. verkocht

Foto: Melanie Brevink-van Dijk
De KWPN-goedgekeurde hengst Duval's Capri Sonne Jr. (v. Rhodium) is verkocht aan Laura Tomlinson-Bechtolsheimer. De gitzwarte parel, die onder Dinja van Liere mateloos succesvol was, is vandaag vertrokken naar zijn nieuwe stal.

Onder Van Liere werd Capri Sonne Jr. KNHS kampioen in het ZZ-Licht (indoor 2014) en daarna Nederlands Kampioen in het ZZ-Zwaar (2014 outdoor) en opnieuw in de klasse Lichte Tour (indoor 2015) met overweldigende scores. Tijdens een van de selectiewedstrijd in het ZZ-Zwaar reed Van Liere met Capri Sonne Jr. al een score van boven de 80% bij elkaar. Ook op de KWPN-hengstenkeuring in februari dit jaar won het duo, en wel de VHO-trofee. De internationale belangstelling van aspirant kopers kon dan ook niet uitblijven, aldus een zojuist verspreid persbericht.

In goede samenwerking met Schelstraete Dressage heeft Jan Cees van der Endt in alle rust de verkoop voorbereid en een keuze gemaakt bij welke amazone Capri Sonne Jr. een zo succesvol mogelijke toekomst tegemoet kon zien. Van doorslaggevend belang bij de keuze voor Laura Tomlinson was haar immer vriendelijke rijstijl zoals Capri Sonne Jr. ook gewend was bij Dinja van Liere.

De nieuwe combinatie Capri Sonne Jr. en Laura Tomlinson (30) zal in alle rust de training voortzetten onder de gezamenlijke begeleiding van vader Bechtolsheimer en Klaus Balkenhol om uiteindelijk aan de internationale Grand Prix rubrieken deel te gaan nemen. De familie Bechtolsheimer heeft besloten de focus geheel te richten op de topsport zodat de hengst niet langer voor de dekdienst zal worden ingezet. We kennen deze in Duitsland geboren Britse amazone voornamelijk van haar optredens met de grote vos Mistral Højris, met wie ze in Londen 2012 teamgoud en individueel brons wist te winnen.

Sinds begin 2015 stond Capri Sonne Jr. ter dekking via Van Olst Horses in Den Hout. Vanwege de beperkte hoeveelheid nog aanwezig diepvriessperma zullen Gert Jan van Olst en Jan Cees van der Endt zich over de leverantie-condities van het sperma beraden.

 

Bron: persbericht / Horses.nl

9 reacties op “Duval’s Capri Sonne jr. verkocht

 • Angelique

  Jammer dat er weer een top paard verloren gaat voor de Nederlandse dressuurtop!
  Waarom wordt en geen sindicaat opgericht om toppers hier te houden.

 • Anja Mol

  Wat een verdriet voor zowel Dinja als Capri . Maar vooral een wederom weggegooide kans op een wereld combinatie ! Waarom kunnen de Nederlande paarden organisaties er niet voor zorgen dit soort grote talentvolle combinaties in Nederland blijven . Wederom een groot gemiste kans voor De. Nederlande dressuur ! Wat zijn ze in dit land STOM bezig !

 • Do

  Heel jammer dat dit paard niet behouden is voor nederland en voor Dinja.
  Natuurlijk geloof ik niet dat de eigenaar van Capri Sonne voor de vriendelijke rijstijl heeft gekozen want laura Bechtolsheimer rijdt allesbehalve vriendelijk.
  Wees eerlijk en zeg dan gewoon dat je zo’n bod niet kon weigeren.

 • Nicole

  Ik neem aan dat Anja en Do samen een enorme bankrekening hebben waarmee ze Capri hadden kunnen kopen. Wel heel stom zeg dat jullie dat niet gedaan hebben. Dan was het paard gewoon bij Dinja gebleven. Maar ohh nee dat had natuurlijk iemand anders moeten doen, dat geld neertellen om het paard bij Dinja te laten. Tja dan moet er wel iemand zijn die daar bereid toe is. Jullie Anja en Do, waren dat duidelijk niet!

  Heel jammer voor Dinja maar zo zit de wereld in elkaar als je een paard van een ander rijdt. En dat zal ook zij al wel heel lang weten. Iets wat ze vast ook wel geleerd heeft van Leunus want dit is ook niet van gisteren en weet ook hoe het in de paardenwereld werkt.

 • john

  Ach we weten allemaal de paardensport draait om geld en ruiters/amazones zijn slechts pionnen. Money rule the world.

 • Do

  Reactie op nr:4 Nicole,

  Wat is er mis om het jammer te vinden dat deze leuke combinatie uit elkaar is gehaald? En wat bedoel je met dat Anja (moeder van Dinja) en ik een dikke bankrekening zouden hebben. Ik heb geen relatie tot Dinja, ik heb haar zelfs nooit ontmoet.
  Ik begrijp de verkoper van het paard zeker wel. Echter, Laura Bechtolsheimer rijdt allesbehalve vriendelijk dus de reden is echt het geld. Het gaat er bij mij niet in dat de reden (mede) is dat de Laura zo’n fijne rijstijl heeft. En het is begrijpelijk dat je een paard voor een goed bod niet kunt houden. Hij kan morgen ook wel dood in de stal liggen dus ik begrijp de verkoper heel goed.
  Maar dan nog is het jammer. Jammer dat wij Dinja niet meer met dit paard gaan zien en jammer voor de nederlandse dressuursport. En jammer voor Capri Sonne dat hij bij zo’n grove ruiter terecht is gekomen.

 • Anneleen

  Wat jammer dat hier over de rijstijl van Laura wordt geproken, en dat zij gezien wordt als onvriendelijke ruiter.. Deze nieuwe combinatie wordt nu al afbroken en ze zijn nog niet vertrokken.. Was met Mathias en Totilas ook zo. Ook al zal het een mooie combinatie zijn, zal Laura voor de meeste onder ons nooit kunnen goed doen.
  C’est la vie.. paarden worden verkocht, en groot gelijk hebben de eigenaren. Jammer voor de Nederlandse dressuursport, maar de verkoop dat kon nu toch wel voorspeld worden hé, dus als ze hem wilden houden, hadden ze maar eerder in actie moeten komen.

 • Nick

  Vooropgesteld dat het heel jammer is voor Dinja. Maar al die negatieve reacties gelijk. Waar bemoei je je mee. Iedere keer als er een toppaard wordt verkocht zijn de negatieve reacties niet van de lucht. Er wordt vergeten wat voor hoge kosten het laten trainen van een paard met zich meebrengt en welk risico een paard op topniveau loopt om een blessure op te lopen. Natuurlijk verkoop je als je een goed bod krijgt. Als ruiter weet je dat dat moment een keer komt, erg zuur. Mischien allemaal eerst eens nadenken voor je de eigenaar en koper gelijk negatief benadeeld

 • CAMMETJE

  Wat ontzettend zonde dat deze combinatie uit elkaar is getrokken. Geld lijkt het belangrijkste in het leven te zijn. Als ik ooit de eurojackpot mag winnen, koop ik Capri terug en mag Dinja hem haar leven lang rijden(maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren) Zelf heb ik een fries en die gaat van z’n lang zal ze leven niet meer weg, tegen geen enkele prijs! Maar ja, die kun je niet vergelijken met Capri.
  Dinja heel veel sterkte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook