Ga naar hoofdinhoud

Echtpaar uit Winsum vrijgesproken van stalking KNHS

De Zutphense rechtbank heeft een 56-jarige man en een 55-jarige vrouw uit Winsum vrijgesproken van stalking van de directeur en andere personeelsleden van de KNHS. Daarnaast werd de man er ook van vrijgesproken KNHS-medewerkers te hebben belasterd. Verdachte uitte beschuldigingen van seksueel misbruik en pedofilie. Deze bleken verzonnen, wraak na een arbeidsconflict met zijn werkgever - een KNHS-standhouder - was het motief.

Onder valse namen zou de man naar meerdere zakelijke relaties van de directeur van de KNHS hebben gebeld. De man vertelde dat  zijn dochter op het terrein van de KNHS seksueel was misbruikt en dat er kinderen werden misbruikt. Ook de vrouw zou mensen hebben gebeld en een vergelijkbaar verhaal hebben opgehangen.

Pedofilie

De man had daarnaast e-mails en brieven aan diverse zakelijke relaties van de KNHS gestuurd. Daarin zaten onder meer persoonlijke foto’s van KNHS-directeur John Bierling, foto’s van bekende personen die gelinkt kunnen worden aan pedofilie en een foto van een zakelijke relatie van Bierling die door de afzender werd beschuldigd van pedofilie. Op enig moment werd ook de directeur door de afzender beschuldigd van pedofilie. Al deze beschuldigingen zijn door de man verzonnen. Hij deed dat uit wraak nadat hij met zijn werkgever, een visboer die een stand had op het KNHS-terrein, in een arbeidsconflict terecht was gekomen.

Niet bewezen

Hoewel het duo de handelingen bekende, vindt de rechtbank stalking niet bewezen. Volgens de rechtbank is hierbij van belang dat een groot deel van de telefoontjes, e-mails en brieven niet naar de directeur, maar naar derden was gestuurd. De telefoontjes en berichten hebben een smadelijke inhoud, maar kunnen niet leiden tot bewezenverklaring van de ten laste gelegde belaging vanwege de geringe frequentie en intensiteit.
Volgens de rechtbank kon uit de getuigenverklaringen niet worden afgeleid dat de laster was gepleegd door de man uit Winsum. Ook  kon uit die verklaringen niet worden afgeleid of de handelingen hadden plaatsgevonden in de ten laste gelegde periode (29 oktober 2013 tot en met 11 september 2014) .

De KNHS was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/rechtspraak.nl

 

 

 

 

 

 

Eén reactie op “Echtpaar uit Winsum vrijgesproken van stalking KNHS

  • Tineke.

    Kan aan mij liggen hoor: maar je mag zomaar iedereen van allerlei dingen beschuldigen? Raar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook