Edwin Enzerink volgt Jan Greve op als teamveterinair dressuur

Voormalig teamveterinair Jan Greve. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De KNHS heeft bekend gemaakt dat Edwin Enzerink de nieuwe teamveterinair is van de Nederlandse dressuurpaarden. De voormalig teamveterinair van de eventingpaarden volgt daarmee Jan Greve op. Leendert Jan Hofland vervangt Enzerink als teamarts eventing. Hoefsmid Kees Albas is eveneens toevoed aan het team dat de Nederlandse toppaarden op grote internationale wedstrijden begeleidt.

Eerder dit jaar vertrok Jan Greve als veterinair van de dressuurpaarden en Gerrie de Crom als teamhoefsmid. In overleg met de kaderleden van het dressuurteam kwam de naam Edwin Enzerink naar voren. Enzerink wilde echter alleen de eventing achter zich laten als er een goede opvolger kwam. Met de komst van Hofland hebben alle partijen het volste vertrouwen.

Leendert Jan Hofland

Hofland is lid van de maatschap van Dierenartsenpraktijk Bodegraven en begeleidt van daaruit diverse eventingpaarden die voor Nederland actief zijn op het hoogste niveau. Als privé-dierenarts is hij regelmatig aanwezig geweest op diverse internationale wedstrijden en kampioenschappen.

Kees Albas

Albas vervangt Gerrie de Crom als teamhoefsmid. De Crom was jaren in functie en aanwezig bij vele kampioenschappen. Albas is zelfstandig hoefsmid en werkt nauw samen met het Sporthorse Medical Diagnostic Centre.

Bron: Persbericht KNHS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.