Ga naar hoofdinhoud

Edwina Tops-Alexander wint LGCT Miami met KWPN-merrie California

Edwina Tops-Alexander met California - Foto: LGCT/Stefano Grasso

De tweede halte van de Global Champions Tour, Miami Beach, leverde een overwinning op voor de vrouw van organisator Jan Tops, Edwina Tops-Alexander. Met de door J. Dunnewind gefokte 11-jarige merrie California (L'Esprit x Libero H x Nimmerdor) was Tops-Alexander ruimschoots de snelste. In het klassement komt Edwina Tops-Alexander steeds dichter bij klassementsleider Scott Brash.

Van de vijfendertig combinaties mochten er slechts vijf terugkomen in de ring om barrage te rijden. Pieter Devos moest als eerste van start in de barrage met zijn merrie Claire Z (Clearway x Coronado). Hij reed een snelle tijd van 30,98 seconden, maar kreeg wel vier strafpunten mee en eindigde hiermee op de vierde plaats. Alleen de Ier Darragh Kenny kon die tijd verbeteren (30,87 seconden), maar hij noteerde eveneens vier strafpunten aan het einde van zijn rit met Cassini Z (Cassini II x Capone). Daarmee wist hij wel de derde plaats op het podium te bemachtigen. Eduardo Alvarez Aznar kreeg ook vier strafpunten met zijn schimmel ruin Fidux (Malito de Reve x Voltaire)  in een tijd van 33,90 seconden en dit leverde hem een vijfde plaats op in het klassement.

Ruiter uit Quatar

Naast de vrouw van Jan Tops was de enige dubbel nuller Bassem Mohammed, de ruiter uit Qatar, met zijn 12-jarige ruin Gunder (Thunder van de Zuuthoeve x Randel Z). Zij passeerden de finish in 35,47 seconden en hun barrage rit was goed voor een tweede plaats.

Pas om 11 uur besloten

De zege van Tops-Alexander was geen doordachte piek: “Ik wist om 11 uur ’s ochtends nog niet dat ik haar zou rijden in de Grote Prijs. We werken allemaal hard en soms betaalt dat zich uit.”

Nederlanders

Voor de Nederlanders was er geen podium weggelegd in dit 1,60 m parcours. Gerco Schröder kreeg met Glock’s London vier strafpunten in het basis parcours en ditzelfde gold ook voor Leopold van Asten met zijn 11-jarige merrie VDL Groep Miss Untouchable.

Klassement

In het klassement gaat Scott Brash aan de leiding met Ursula XII (Ahorn x Papageno), het duo dat de eerste etappe in Mexico won. Nu sprong Ursula naar plaats 10 met een springfout. Tweede staat Pieter Devos en op 3 nu Edwina Tops-Alexander. Al eerder kwam het aan op een strijd tussen Tops-Alexander en Brash. Beiden wonnen twee keer individueel de Global Champions Tour-eindzege. Twee Nederlandse ruiters bevinden zich ook in de top van het klassement: Gerco Schröder (4) en Leopold van Asten (6).

Uitslag

Klassement

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook